p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πέρσαινα Ηλείας: Αντιδράσεις των γονέων για το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου


Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το δημοτικό σχολείο στην Πέρσαινα και να το συγχωνεύσει με αυτό στο Κούμανι, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη μικρή κοινωνία του χωριού.
Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές ανησυχούν ιδιαίτερα με τους πρώτους να είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα σήμερα το πρωί αναμένεται να επισκεφθούν την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζωή Βουρλούμη στον Πύργο για να ζητήσουν εξηγήσεις.
Νωρίτερα χθες είχαν συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Φολόης Πέτρο Γιαννακόπουλο, στο πρώην δημαρχείο Φολόης στο Λάλα,
όπου του εξέφρασαν την άποψή τους για το θέμα, δηλώνοντας διατεθειμένοι ακόμα και να μην αφήσουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν το σχολείο αν είναι να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο.
Το συγκεκριμένο σχολείο της ορεινής Ηλείας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με καλοδιατηρημένο κτίριο και στεγάζει 25 μαθητές. Η απόσταση από τις άλλες σχολικές μονάδες δεν είναι μικρή και σε περίπτωση κακοκαιρίας η μετάβαση σε άλλα γειτονικά χωριά δεν είναι εύκολη, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο, που θα συνοδεύσει τους γονείς στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για το θέμα έχει λάβει στο παρελθόν απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας για να μην υλοποιηθούν συγχωνεύσεις, όμως το υπουργείο αγνόησε την εισήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: