p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση τύπου για τα έργα ανάπλασης σε Δίβρη και Δρούβα


Οι διθυραμβικές δηλώσεις του Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας κ. Κοτζιά για έργα ανάπλασης στη Δίβρη και Δρούβα και η σκληρή πραγματικότητα για την εν γένει πορεία του Δήμου
           
Επί τέλους!... Σχεδόν ενάμισυ χρόνο από της αναλήψεως των καθηκόντων του ο Δήμαρχος της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας βγήκε στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ του Νομού να δηλώσει διθυραμβικά  για «δύο σημαντικά έργα ανάπλασης και παρεμβάσεις τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων μας και προσελκύουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη με περισσότερη ένταση»προϋπολογισμού 1,5 εκ. Ευρώ στον Δήμο μας. Το ένα στη Δίβρη και το άλλο στο Δρούβα της έδρας του Δήμου.
Κι εμείς οι Διβριώτες εχάρημεν χαράν μεγάλην, για ένα σπουδαίο έργο επί της κεντρικής δημόσιας οδού που αν γίνει όπως πρέπει να γίνει, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της πανέμορφης κωμόπολης, αλλά… Γιατί δυστυχώς, τα «αλλά» είναι πολλά και ποικίλα για την πορεία, για «τα έργα και τις ημέρες» του νεοσύστατου Δήμου που δεν είναι όποιος κι όποιος, αλλά ο πρώτος τη τάξει Δήμος της χώρας!.

Γιατί, αξιότιμε Κε Δήμαρχε εδώ και ενάμισυ χρόνο που κυβερνάτε με μεγάλη πλειοψηφία τον Δήμο της Αρχ. Ολυμπίας, εμείς οι δημότες και πολίτες του γνωστού σε όλη την οικουμένη Δήμου θα περιμέναμε άλλη συμπεριφορά, άλλη τακτική, άλλο «πέταγμα» που να συνάδει με το μέγεθος της ευθύνης που αναλάβατε. Δεν πρόκειται σε αυτό το δελτίο Τύπου να δείξουμε σημεία μικροψυχίας και «γκρίνιας» (θα ήταν αναντίστοιχο της ικανοποίησης που νοιώθουμε για το εξαγγελθέν έργο στην ιδιαίτερη πατρίδα μας), ούτε να αραδιάσουμε εδώ τις ουρανομήκεις παρεκτροπές, παρατυπίες, παρανομίες, ασυδοσίες στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις προσωπικές δικές σας ευθύνες κατά την ενάσκηση των καθηκόντων σας (άλλωστε τα έχουμε καταθέσει με τεκμηρίωση κατά καιρούς, χωρίς να «ιδρώσει το αυτί» σας… Και θα συνεχίσουμε με κάθε επισημότητα στις αρμόδιες Αρχές). Θέλουμε όμως να πούμε δυο κουβέντες για το εξαγγελθέν με τυμπανοκρουσίες έργο «ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Δίβρης» που μας ενδιαφέρει:
α) Για το έργο αυτό βρήκατε έτοιμη Μελέτη, γεγονός που σας διευκόλυνε να το εντάξετε χωρίς καμιά δυσκολία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013», για να μη χαθούν τα έτοιμα λεφτά και καλά κάνατε. Βεβαίως, η Μελέτη αυτή (θα εξετάσουμε, εκ καθήκοντος την «πιστότητά» της)  προέβλεπε να γίνει έργο σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από την μια βρύση «Γαβροβίκος» στην άλλη «Μοριός». Εσείς το κουτσουρέψατε στο μισό, δηλ. στα 750 μέτρα. Γιατί;
β) Το έργο αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για μας και την περιοχή της ορεινής Ηλείας, να είσθε βέβαιος ότι θα παρακολουθούμε κατά πόδας (με ειδήμονες μηχανικούς, νομικούς, περιβαλλοντολόγους) για να μη φαγωθούν και πάλι τα λεφτά, όπως έγινε δυστυχώς με τις εργολαβίες της «μίζας και της αρπαχτής» σε άλλα δήθεν έργα ανάπλασης («μαϊμού») πλακοστρώσεων, διαμόρφωση αυλών Σχολείων στη Δίβρη κ./α, για να μείνουμε μόνο στα δικά μας.
Ελπίζουμε, να μη ολιγωρήσετε στην έναρξη κατασκευής του έργου και να μας ενημερώνετε (αφήνοντας στην άκρη, την μέχρι σήμερα προκλητική αγνόηση των δημοτών σας) συνεχώς. Και εμείς θα ανταποδώσουμε «τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι…). Ο ρόλος του σύγχρονου Πόντιου Πιλάτου, εκ μέρους σας (μάλιστα με προβλήματα επιλεκτικής βαρηκοΐας) δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: