p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πεζοπορίες στην Ορεινή διαδρομή ΗΛΙΔΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ και ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ


Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ  Φυσιολατρία, Ορειβασία, Οικολογία,  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ  <<Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >>  του Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ, της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Α.Ο.  ΓΟΥΜΕΡΟΥ και όλων των Φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ  με αρχηγό και  ξεναγό τον Εθελοντή και Πρόεδρο των Συλλόγων μας  κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟ  θα επισκεφθεί  το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ευρύτερη  ορεινή  περιοχή μας,  Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  << ΡΟΜΠΑ >>  για πεζοπορια στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ και στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Ορεινη Πεζοπορικη Διαδρομη που συνδεει την ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ με την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ και στο τμημα που περναει από τα χωρια ( ΓΟΥΜΕΡΟ, ΧΕΛΙΔΟΝΙ, ΚΛΑΔΕΟ, ΜΑΓΕΙΡΑ, ΚΟΣΚΙΝΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ αρχαιο σταδιο ).
Η επισκεψη του ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ << ΡΟΜΠΑ >> θα γινει το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Μαϊου και Κυριακη 27 Μαίου 2012.

Οι ορειβατες εάν υπαρχει χρονος  θα επισκεφθούν την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ΓΟΥΜΕΡΟΥ, θα γινει ξεναγηση στο αγαλμα  της ΑΡΚΟΥΔΑΣ  ( συμβολο των Αρκαδων ) το ναο της Αρτεμης ( Εκκλησια Αναληψεως )  Μηκυναίκους ταφους σερι αγιος Γεωργιος Περσαινα  - Γουμερο και τη σπηλιά που είχε την έδρα του ο Βασιλιάς των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ Ο ΦΟΛΟΣ.
Στη διαδρομη την δευτερη ημερα οι ορειβατες θα επισκευτουν την αναγεννημενη αρχαια ελια, τα οκτω ζωναρια, το αρχαιο καλντεριμι, τη μονη Ασκητη – Σπηλαιο, θα πιασουν την σταλλα, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ  ΓΟΥΜΕΡΟΥ, τον ποταμό ενιπεα, την Παναγια Σεντουκιωτισσα στο Χωριό Χελιδόνι.  
   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Πρόεδρο κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΗ και το Δ.Σ. του   του Ορειβατικου Συλλογου << ΡΟΜΠΑ >> που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας είναι η δευτερη επισκεψη που κανουν στην ορεινή περιοχή μας μετα τις καταστροφικές πυρκαγιές..
Θα γευματισουν στην ΤΑΒΕΡΝΑ << ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ >> στο χωριο ΓΟΥΜΕΡΟ  του Γεωργιου Αγγελοπουλου, με τοπικες γευσεις θα ακολουθησει γλεντι και χορος.
Η διανυχτερευση θα γινει στο χωριο ΓΟΥΜΕΡΟ  θα φιλοξενηθουν στο ορεινο καταφυγιο << ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ >> του Συλλογου μας σε δωματια και σε σκηνες.
Οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ και το Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ θελοντας να τιμησουν τον Προεδρο του Συλλογου
<< ΡΟΜΠΑ >> κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΗ για την συμβολη του στην αναδειξη των Μνημειων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ και της ευρυτερης ορεινης περιοχης μας της ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΓΗΣ θα του απονειμουν αναμνηστικη πλακετα. 
 Πάνω από 430 χιλιόμετρα δίκτυο πράσινων μονοπατιών έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας  << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >>  σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ. – Ο.Ξ.Ν.Ε. τον ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ και τους τοπικούς φορείς υλοποιημένο από εθελοντές ορειβάτες ( μέλη της ΕΟΦ και αλλων Συλλογων ) στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή μας ( 18 Δεκα οκτω διαφορετικες διαδρομες ) για ολο το χρονο και για ολες τις ηλικιες.
Ζηταμε την βοηθεια της Πολιτειας για την σωστη σημανση και χαρτογραφηση τους.
 Όλο το  χρόνο επισκέπτες για πεζοπορίες στο Διχτυο των πρασινων μονοπατιων 
 στο ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ ) και στην ευρυτερη ορεινη περιοχη, της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης.
 Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟ , τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.
Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .
                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                 ΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: