p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΚΤΗΣ ΣΤΗ ΦΟΛΟΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ  Φυσιολατρια, Ορειβασια, Οικολογια,  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ  <<Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >>  και όλων των Φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ  με αρχηγο και  ξεναγό τον Εθελοντή και Πρόεδρο των Συλλόγων μας  κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟ  θα επισκεφθεί  το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ευρύτερη  ορεινή  περιοχή μας,  Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΚΤΗΣ  για πεζοπορια  στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ  στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ  και στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ
Η επισκεψη θα γινει το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 και Κυριακη 26 Αυγουστου 2012.
Οι ορειβατες εάν υπαρχει χρονος  θα επισκεφθούν την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ΓΟΥΜΕΡΟΥ, θα γινει ξεναγηση στο αγαλμα  της ΑΡΚΟΥΔΑΣ  ( συμβολο των Αρκαδων ) το ναο της Αρτεμης ( Εκκλησια Αναληψεως )  Μηκυναίκους ταφους σερι αγιος Γεωργιος Περσαινα  - Γουμερο και τη σπηλιά που είχε την έδρα του ο Βασιλιάς των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ Ο ΦΟΛΟΣ.
Θα γευματισουν στην ΤΑΒΕΡΝΑ << ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ >> στο χωριο ΓΟΥΜΕΡΟ  του Γεωργιου Αγγελοπουλου, με τοπικες γευσεις θα ακολουθησει γλεντι και χορος.
Η διανυχτερευση θα γινει στο χωριο  ΓΟΥΜΕΡΟ σε δωματια σε σκηνες και σε ξενοδωχειο στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ.
Πάνω από 430 χιλιόμετρα δίκτυο πράσινων μονοπατιών έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας  << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >>  σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ. – Ο.Ξ.Ν.Ε. τον ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ και τους τοπικούς φορείς υλοποιημένο από εθελοντές ορειβάτες ( μέλη της ΕΟΦ και αλλων Συλλογων ) στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή μας ( 18 Δεκα οκτω διαφορετικες διαδρομες ) για ολο το χρονο και για ολες τις ηλικιες.
Ζηταμε την βοηθεια της Πολιτειας για την σωστη σημανση και χαρτογραφηση τους.
 Όλο το  χρόνο επισκέπτες για πεζοπορίες στο Διχτυο των πρασινων μονοπατιων 
 στο ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ ) και στην ευρυτερη ορεινη περιοχη, της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης.
 Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟ , τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.
Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .
                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                 ΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: