p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Με επιτυχία η γιορτή για τους ανθρωπους της καθημερινής ζωής του χωριού Δούκα



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος Κυριακή 12 Αυγούστου στην κατάμεστη πλατεία του χωριού Δούκα η εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος των Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος» με θέμα «Οι άνθρωποι της καθημερινής ζωής του χωριού Δούκα», όπου τιμήθηκαν άνθρωποι που ασκούσαν παραδοσιακά επαγγέλματα όπως τσαγγάρηδες, καλαντζήδες, σαμαράδες, γυρολόγοι, εργάτες γης καθώς και χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του χωριού.
Την εκδήλωση, που συντόνιζε η φιλόλογος και καταγώμενη από το Δούκα Κανελλοπούλου Γωγώ, άνοιξε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχόπουλος Νικόλαος αναφέρθηκε στην προσφορά των ανθρώπων αυτών στο Δούκα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Ιδιαίτερα συγκινιτικές ήταν για όλους οι στιγμές που ακολούθησαν όταν δόθηκε ο λόγος στα μέλη του συμβουλίου Παπακωνσταντίνου Ανδρέα, Γερασιμοπούλου Ντίνα, Μιχόπουλο Νικόλαο, Αποστολοπούλου Ράνια και Πατέλη Δημήτρη που αναφέρθηκαν πιο συγκεκριμένα στην προσφορά του καθένα ξεχωριστά, περιγράφοντας παράλληλα «χιουμοριστικές ιστορίες» που τις θυμούνται ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι (π.χ. καρναβάλι).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης,
οι Εδεσιμότατοι Πατέρας Νικόλαος από το Λάλα, Πατέρας Κωνσταντίνος από το Δούκα, Πατέρας Κωνσταντίνος από το Κρυονέρι και Πατέρας Αντώνιος από τις Μηλιές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη (που στο τέλος της εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό), ο αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Δεββές Γιώργος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παπαηλιού Θεόδωρος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργακόπουλος Γιώργος και κ. Γιαννακόπουλος Πέτρος, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Πατέλης Δημήτρης και ο πρόεδρος της κοινότητας Νεμούτας κ. Τσαπάρας Χρήστος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Πέρσαινας κ. Αποστολόπουλος Παναγιώτης, οι δύο πρώην προέδροι του εκπολιτιστικού συλλόγου Πέρσαινας κ. Γιανννόπουλος Γιώργος και κ. Δημητρόπουλος Νικόλαος, ο πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου «Επτάλοφος» και πρόεδρος του συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας «Αγία Παρασκευή» κ. Αχιλλεόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Πανηλειακού συλλόγου Νέας Υόρκης κ. Δημητρόπουλος Ηλίας, ο κ. Αποστολόπουλος Πάνος πρώην πρόεδρος της κοινότητας Δούκα-Λάσδικα, ο κ.  Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης που υπήρξε για πολλά έτη πρόεδρος του συλλόγου Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος», ο πρώην προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αγγελόπουλος Νίκος και ο καταγώμενος από το Δούκα γιατρός κ. Παπαγεωργίου Σπύρος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε και έκθεση παραδοσιακών εργαλείων από τις οικόγενειες των ανθρώπων που αναφέρθηκαν στην εκδήλωση. Η βραδιά έκλεισε με μουσική, μεγάλο κέφι και κρασί με μεζέ που ήταν προσφορά του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: