p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Επικίνδυνο πόσιμο νερό από τριτικοσμικά Υδραγωγεία στη Δίβρη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ
Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας, ενώ εισπράττει το «επαχθές» χαράτσι (με αύξηση 120%) …προσφέρει επικίνδυνο πόσιμο νερό στη Δίβρη από τριτοκοσμικά Υδραγωγεία!...

            Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά –και δεν θα κουραστούμε να το κάνουμε, όσο οι συμπολίτες της γενέτειρας κωμόπολης Δίβρης, πίνουν μολυσμένο το δημόσιο αγαθό του νερού που σε αφθονία και με κρυστάλλινη καθαρότητα μας δίνει η φύση, αλλά μετατρέπεται σε   εφιάλτη μεγάλης επικινδυνότητας (ιδίως για παιδιά και γέροντες), γιατί ο Δήμος μας (ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας) αδιαφορεί εγκληματικά και …προσφέρει το πόσιμο νερό μέσα από τριτοκοσμικά Υδραγωγεία και δίκτυα διανομής. Και εξηγούμεθα.
            Δεν φτάνει που επιβάλλει «επαχθές» χαράτσι (για τους έτσι κι αλλιώς φτωχούς συμπολίτες μας) με αδικαιολόγητές αυξήσεις τα τελευταία χρόνια που φτάνουν μέχρι 120% (από 23 Ευρώ που πλήρωναν, το πήγαν 50 Ευρώ, για νεράκι φυσικής ροής και όχι με αντλιοστάσια), διατηρεί τα 8 Υδραγωγεία και τα ανάλογα δίκτυα της Λαμπείας (Δίβρης) σε άθλια κατάσταση, χωρίς καμιά εφαρμογή των Υγειονομικών κανονισμών που αυστηρά επιβάλλουν τόσο οι ΚΥΑ του Ελληνικού Κράτους όσο και οι  ανάλογες ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει σε δυο από αυτά τα Υδραγωγεία – δίκτυα οι σωλήνες ύδρευσης «βόσκουν» στην ύπαιθρο, εκτεθειμένες τώρα το καλοκαίρι σε υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα το κολοβακτηρίδιο (και τα άλλα μικρόβια) να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και οι γαστρεντερίτιδες, εκ των πραγμάτων,  να είναι στην ημερήσια διάταξη… Και σε ένα άλλο οι σωλήνες ύδρευσης διέρχονται από βοθρολήμματα.   Και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

            Απευθυνθήκαμε και στο Δήμαρχο και την εκ του Νόμου υπεύθυνη ΔΕΥΑ  Αρχ. Ολυμπίας αλλά και στο Τμήμα Υγιεινής Ν. Ηλείας, πλην «στου κουφού την πόρτα…». Προκαλέσαμε και παρακαλέσαμε να πάρουν δείγματα υδροληψίας για να αποσταλούν προς εξέταση στα Εργαστήρια ΚΕΕΔΥ Αθηνών, αλλά μας αγνοούν προκλητικά. Και να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα νερά σε παλιότερες εξετάσεις (που υπάρχουν στα Αρχεία του Δήμου, και εμείς έχουμε στα χέρια μας) έδειξαν τιμές που το πόσιμο νερό δεν ήταν «ούτε για τουαλέτες»(!!!).
            Και για του λόγου το αληθές. Πριν ένα μήνα περίπου, εμείς διαμαρτυρηθήκαμε για την βλάβη στο ένα εκ των Υδραγωγείων της «Πλάκας» και την επικινδυνότητα μιας ανόητης εμβαλωματικής λύσης. Επίσης ξεσηκώθηκαν με υπογραφές οι κάτοικοι. Ένα μήνα μετά, το μόνο που έπραξε ο αρμόδιος και υπεύθυνος Δήμος Αρχ. Ολυμπίας, αποτυπώνεται στις φωτογραφίες (Υδρομάστευση και Δεξαμενή) που επισυνάπτουμε. Δηλαδή έβαλε ένα εξωτερικό σωλήνα στην υδρομάστευση μέσα στο ρέμα, εκτεθειμένο στον ήλιο αλλά και στη βέβαιη μόλυνση από τις ακαθαρσίες (κοπριές) των γιδοπροβάτων που βόσκουν γύρωθεν…
            Προειδοποιούμε για τελευταία φορά. Πριν ξεκινήσουν οι βροχές, σπεύσατε να πράξετε αυτό που πρέπει. Με την ίδια ταχύτητα, τουλάχιστον,  που εισπράττετε αυτές τις μέρες  το «επαχθές» χαράτσι από τις τσέπες των χειμαζόμενων συμπολιτών μας.
Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» - μεϊλ:sotxsotgmail.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: