p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιστορία και οι προοπτικές ανάπτυξης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε εκδήλωση του συλλόγου Δουκιωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η ιστορία και οι προοπτικές ανάπτυξης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε εκδήλωση του συλλόγου Δουκιωτών

Για μία ακόμη χρονιά ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών συνέχισε τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει πια θεσμός. Στις 13 Αυγούστου 2013 διοργανώθηκε στην πλατεία του χωριού Δούκα της ορεινής Ηλείας εκδήλωση, με αφορμή το γεγονός ότι πέρυσι συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την τελευταία φορά που το Δούκα αποτέλεσε πρωτεύουσα του δήμου Ολυμπίων.

Την εκδήλωση με θέμα «Δήμος Ολυμπίων: Η ίδρυση και η ιστορική πορεία. Σήμερα… υπάρχει προοπτική;» συντόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αποστολοπούλου Ράνια. Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κανελλοπούλου Γεωργία καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.
Στο πρώτο μέρος το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννα Δούρου 

παρουσίασε ιστορικά στοιχεία του δήμου Ολυμπίων από την ίδρυσή του το 1841 μέχρι και σήμερα. Η παρουσίαση αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία διοικητικής διαίρεσης, πληθυσμού, μορφωτικού επιπέδου και οικονομίας.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε την παρουσίαση από τον πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένη με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει σήμερα ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εδεσιμότατος Πατήρ Αντώνιος, η βουλευτής Ν.Δ. Ηλείας κ. Αυγερινοπούλου Διονυσία, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζιάς Θύμιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παπαηλίου Θεόδωρος,
οι αντιδήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Γιαννακόπουλος Πέτρος και Γεωργακόπουλος Γιώργος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικής Ελλάδος κ.κ. Γεωργιόπουλος Γιώργος και Μιχαλόπουλος Νίκος, ο δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Πατέλης Δημήτρης, ο πρώην βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. νομού Ηλείας κ. Κατρίνης Μιχάλης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πύργου κ. Σκαρτσιάρης Παναγιώτης και ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αναστασόπουλος Νίκος.
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα ποτήρι κρασί και μεζέ, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να παρακολουθήσουν την έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάσθηκε το 2010 με παλιές φωτογραφίες του χωριού.

Οι παρουσιάσεις, καθώς και το βίντεο και οι φωτογραφίες της εκδήλωσης είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του συλλόγου του χωριού www.douka-ilias.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: