p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ: Θεαματική "παρέλαση" αλόγων προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου


Με τιμές εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στην Νέα Φιγαλεία και αυτό διότι στον περιβάλλοντα χώρο του ναού δέσποζε η παρουσία πέντε αλόγων! Ο ναός του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται πίσω από το Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιγαλείας γέμισε από κόσμο και με σύμμαχο τον καλό καιρό τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία μετ'αρτοκλασίας.
Σήμερα μια ευχάριστη έκπληξη για τον κόσμο ήταν η είσοδος των αλόγων (Φάρμας Κουκλαμάνη) στο προ


αύλιο χώρο της εκκλησίας,με καβαλάριδες τους Γιάννη Κουκλαμάνη,Νίκο Γεωργακόπουλο,Ελισσαίο Γεωργακόπουλο,Σωκράτη Κουκλαμάνη,Γιώργο Μπινιώρη και Νικόλαο Βλάμη προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου,ενός Αγίου που πάντα ήταν πιστός στο άλογό του και με αυτό κατατρόπωσε το κακό. Πολλά μικρά παιδάκια χάρηκαν πολύ καθώς δεν είχαν ξαναδεί άλογα και έτσι με την ευκαιρία αυτή οι φωτογραφίες από τους γονείς έπεφταν βροχή!
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο πατήρ Αναστάσιος ευλόγησε τα άλογα και ευχήθηκε στους καβαλάριδες το έθιμο να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και οι νέοι να τηρήσουν την παράδοση.
Μετά την Θεία Λειτουργία τα άλογα παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο της Νέας Φιγαλείας προκαλώντας τον θαυμασμό και την χαρά μικρών και μεγάλων ενώ μετά και τα πέντε άλογα παρέμειναν έξω από καφετέρια στην πλατεία Ρέντζιου με τον κόσμο να τα θαυμάζει αλλά και να βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες!

ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Download captain america 2 : www.captainamerica2thewintersoldier.com/