p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Αρχ. Ολυμπίας: Μια ευπρόσωπη σύναξη δημοτών και μια μεθοδευμένη διαδικασία επιβολής υποψηφίου Δημάρχου!!...

Ανοιχτές διαδικασίες επιλογής υποψήφιου Δημάρχου με «άμεση δημοκρατία» (sic!)  είχε εξαγγείλει για χτες (7-4-2014) η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αρχ. Ολυμπίας και πράγματι προσήλθαν στην αίθουσα του Δημαρχείου ευάριθμοι συνδημότες και εμβληματικές πνευματικές  προσωπικότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( πρώην επιτυχημένοι Δήμαρχοι ο κ.κ. Σπύρος Φωτεινός και Θουκυδίδης Κοσμόπουλος). Όμως,  το ακροατήριο βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή έκπληξη και μεθόδευση.

            Οι τοπικοί Συριζαίοι  υπεύθυνοι, ξαφνικά αναγγέλλουν ότι ήδη έχουν επιλέξει τον μοναδικό εκλεκτό τους για υποψήφιο Δήμαρχο και μάλιστα προ τριών μηνών (!!!), τον κ. Θόδωρο Παπαηλιού (τωρινό Πρόεδρο του ΔΣ της Αρχ. Ολυμπίας) και ζήτησαν από τους παριστάμενους απλά να επικυρώσουν την επιλογή τους!... Αποκρύπτοντας μάλιστα κατά τρόπο ανάρμοστο, αντιδεοντολογικό και μη συνάδοντα  με το ήθος/έθος της Αριστεράς μια άλλη πρόταση υποψηφιότητας που είχε τεθεί επισήμως προ πολλού, αυτή του υπογράφοντος Σωτήρη Σωτηρόπουλου.

Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται. Σύσσωμο το ακροατήριο,  αγνόησε την πρόταση του Προεδρείου της τοπικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας πανηγυρικά την υποψηφιότητα του βετεράνου αυτοδιοικητικού πρώην Δημάρχου κ. Σπύρου Φωτεινού, ο οποίος ευγενικά αρνήθηκε επικαλούμενος προσωπικά προβλήματα. Και φυσικά οι παραβρεθέντες, έφυγαν απογοητευμένοι και προβληματισμένοι.

Βεβαίως τώρα, δεν είναι η ώρα να κρίνουμε τις μεθοδεύσεις που έγιναν και τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, του ελπιδοφόρου κομματικού Οργανισμού που θέλει και πρέπει να φέρει ένα καλλίτερο αύριο στην πατρίδα μας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον παγκόσμιας ακτινοβολίας Δήμο της Αρχ. Ολυμπίας. Αυτά ίσως χρειαστεί να τα πούμε στην πορεία.

Θα πρέπει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ Αρχ. Ολυμπίας (και η εποπτεύουσα ΝΕ της Ηλείας) να απαντήσει στους δημότες σε κάποια απλά ερωτήματα:

·        Πως είναι δυνατόν να προκρίνει (και να θέλει να επιβάλλει) ως υποψήφιο Δήμαρχο τον μέχρι σήμερα πρόεδρο του ΔΣ της Αρχ. Ολυμπίας, στενότατο συνεργάτη του κ. Κοτζά και συμπορευθέντα επί 3,5 χρόνια σε όλη την διάρκεια της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης» Δημοτικής αρχής και μάλιστα με έντονο και εκκωφαντικό Πασοκικό πρόσημο;

·        Γιατί επέλεξε να ανακοινώσει μονοσήμαντα το όνομα του κ. Παπαηλιού (και μάλιστα με τον τρόπο που περιγράφτηκε), μόλις 15 ημέρες πριν την κατάθεση των Συνδυασμών, αφού το είχαν προαποφασίσει πριν μήνες;

·        Και το σπουδαιότερο, με τι πρόσωπο θα βγει να απαντήσει στην μεγάλη εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας που θα δει ως επικεφαλής ...«ένα Μανωλιό που άλλαξε τα ρούχα του αλλοιώς»; Και γιατί εν πάση περιπτώσει  δεν συμπτύσσεται με τον Συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Κοτζά, για σίγουρη επιτυχία;

Εμείς, ως Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών, στη χτεσινή σύναξη, με θάρρος και παρρησία είπαμε τις θέσεις και τις απόψεις μας και θα πούμε στη συνέχεια ό,τι χρειαστεί για ενημέρωση του εκλογικού σώματος. Προς το παρόν δηλώνουμε, ότι μέλλον του Δήμου της Αρχ. Ολυμπίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση να τον αφήσουμε έρμαιο στα χέρια τέτοιων συμπεριφορών και μεθοδεύσεων.      

            

Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας

(πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», εκδότης του περιοδ. «ΔΙΒΡΗ» -μειλ:sotxsot@gmail.com)
Δημοσίευση σχολίου