p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Επιστροφή στο… χωριό

«Το χωριό», ένα κόμικ βασισμένο στην απόφαση του δημιουργού του να επιστρέψει στις ρίζες του

Ο Αποστόλης Ιωάννου στα 33 του χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την πόλη που μεγάλωσε, τα Τρίκαλα, και να επιστρέψει στο χωριό του, τη Φήκη. Η κίνησή του αυτή, εκτός ότι άλλαξε ριζικά τη ζωή του, αποτέλεσε και την έμπνευση για την επόμενή του δουλειά: το κόμικ «ΤΟ ΧΩΡΙΟ». Οπως ο ίδιος εξηγεί, πρόκειται για ένα graphic novel - φόρο τιμής στην παραμυθένια διάσταση μιας πραγματικότητας που χάθηκε. «Οταν δημιουργώ κόμικς, προσπαθώ να τα μπολιάσω με πράγματα που αγαπώ. Και τα ορεινά χωριά, την αρχιτεκτονική τους, τη φύση, τους ανθρώπους και την παράδοσή τους τα αγαπώ», υποστηρίζει.





Το graphic novel αποτελείται από 80 ασπρόμαυρς σελίδες και εστιάζει στις σχέσεις των νέων γενιών με τις παλαιότερες. Η αφήγηση πραγματοποιείται μέσω εικόνων που αποτυπώνουν την ελληνική ηπειρωτική φύση, την αρχιτεκτονική των χωριών της, τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, τα πανηγύρια, τα παιδικά παιχνίδια, και –εν γένει- την ανεμελιά μιας ζωής με πιο αργούς, πιο «ανθρώπινους» ρυθμούς. «Πήρα την απόφαση να επιστρέψω στη Φήκη, περίπου 12 χιλιόμετρα έξω από τα Τρίκαλα, επειδή ήθελα να ζήσω την εμπειρία. Από εκεί μπόρεσα να δουλέψω με τους δικούς μου ρυθμούς τόσο το σχέδιο όσο και το σενάριο, όπως βέβαια και σε όλες τις δουλειές που έχω φτιάξει μέχρι τώρα», συνεχίζει ο Αποστόλης.



Για να μπορέσει να ολοκληρώσει και να εκδώσει τη δουλειά του στράφηκε σε μία πλατφόρμα crowdfunding, το indiegogo, δίνοντας τη δυνατότητα να την προαγοράσουν όσοι θέλουν. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, 2.500 ευρώ, με τις προσφορές να ξεκινούν από τα 5 ευρώ. Αν μάλιστα κρίνουμε από τα χρήματα που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής -610 ευρώ μέσα σε πέντε μέρες- είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει. «Πήρα την απόφαση να ανεβάσω τo project στο indiegogo γιατί είναι μια μοναδική διαδικασία. Σε φέρνει κοντά στο κοινό σου πριν καν κυκλοφορήσεις τη δουλειά σου. Ετσι, όποιος προαγοράσει το graphic novel μου έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη της δουλειάς συν ότι συμμετέχει στην πραγμάτωσή της».



Ποιος είναι ο δημιουργός
Ο Αποστόλης Ιωάννου είναι εικονογράφος και δημιουργός κόμικς, ενώ έχει στο ενεργητικό του εικονογραφήσεις για παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία, αφίσες συναυλιών και εξώφυλλα δίσκων. Εργα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά fanzines (ΕVOL 2, FART 2), ενώ τo 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο μεγάλο ολοκληρωμένο κόμικ του με τίτλο «Βαθύ δάσος» (Comicdom Press). Το 2014 κυκλοφόρησε την ιστορία «Τα μαγικά βελανίδια» και το πρώτο τεύχος του κόμικ «Το ρομπότ και το κορίτσι». Ένα τρισέλιδο δείγμα από την επερχόμενη δουλειά του, «ΤΟ ΧΩΡΙΟ», φιλοξενήθηκε στην έκθεση κόμικς και εικονογράφησης «Εν Αιθρία 5» που ταξίδεψε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ίσπρα της Ιταλίας, ενώ με δείγματα του ίδιου project εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 4ο Σαλόνι Κόμικς (Salonul European De Banda Desenata) που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βουκουρεστίου.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ, ΝΑ ΓΥΡΗΣΟΥΝ Η ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑΣΟΥ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ.

Online College Degree είπε...

Proving that you are trustworthy with confidential information is a necessity for advancing in your career.

Life Experience Degree