p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Παράνομη και ανεξέλεγκτη υλοτομία υπεραιωνόβιων πλατάνων στις όχθες του Αοράνιου ποταμού.


cid:image001.jpg@01D0167C.75F15390
Σύλλογος Προστασίας Της Φύσης               21 Δεκεμβρίου -2014. 
και της Πολιτιστικής Κληρονομιά                 Αριθ.Πρωτ.:101
Ερυμάνθου – Φολόης ο «ΩΛΟΝΟΣ»
 Θέμα:  Παράνομη και ανεξέλεγκτη υλοτομία  υπεραιωνόβιων πλατάνων στις όχθες του Αοράνιου ποταμού.



Μέλη του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου–Φολόης ο «Ωλονός» ύστερα από καταγγελία, επισκέφθηκαν τον παραπόταμο του Αοράνιου ποταμού, πλησίον του οικισμού Σελίτσα του Δημοτικού Διαμερίσματος Λεχουρίου Δήμου Καλαβρύτων, όπου εντόπισαν και φωτογράφισαν εκχερσωμένες εκτάσεις αλλά και δεκάδες πλατάνια διαφόρων ηλικιών, ως και αιωνόβια προσφάτως κομμένα. Στην ίδια περιοχή διαπιστώνεται, ότι συστηματικά καταστρέφονται κάθε χρόνο ολόκληρες σειρές από δένδρα.

Ο σύλλογος «Ωλονός», απευθύνεται σε όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και στον εισαγγελέα Αχαΐας,  και τους καλεί να παρέμβουν άμεσα για να σταματήσει αυτή η καταστροφική, παράνομη και εγκληματική δράση των λαθροϋλοτόμων- καταπατητών.
Πρόεδρος                                         Γραμματέας
Παπαντωνόπουλος Κων/νος             Συλάιδου Νατάσα
6977223610

1 σχόλιο:

Sotiris Sotiropoulos είπε...

Ανδρεα, κατανοώ τη ευαισθησία σου αλλα και τη υποχρέωσή σου σα μελος του "Ωλονού" να προβαλλεις μια ενεργεια (σπανια μεν, μακραν εμβελειας δε), αλλα θα ηθελα να μου εξηγήσεις γιατι ο ρεκτης Συλλογος δεν ευαισθοποιήθηκε για το δραμα και θλιβερο φαινόμενο της λαθρουλοτομηςης και των σκουπιδιών στο πληςιςτιον δασος της Φολοης και τον μυθικό ποταμο Αλφειό, τον τσλιαδόρο Δημαρχο Αρχ. Ολυμπιας και τους εργλάβους της διαπλοκής και της συμφοράς.... ;;;; Απορία εκφραζω.