p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

θα τρίζουν τα κόκαλα των δωρητών με την αδιαφορία της διοίκησης του Νοσοκομείου Πυργου

΄Λάβαμε επιστολή-βόμβα   απο τον πατριώτη κύριο Σωτηρόπουλο  για την μεγάλη δωρεά στο νοσοκομείο πύργου που για χρόνια είναι στα αζήτητα. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία Τηλ 6972275293                                                      Δίβρη 20η  Μαρτίου 2011
            Αρ. πρωτ. 1955
Προς
                        Την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Πύργου
                        κ. Ελένη Σιουρούνη

Η πρώτη προκλητική παρουσία σας στο θέμα της μεγάλης ΔΩΡΕΑΣ Ψυχαλίνου στο Νοσοκομείο Πύργου και η «ύβρις» με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου
«ύβρις τε βιη τε σιδήρεων ουρανόν ίκει»
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ 329
            Κυρία Διοικήτρια
            Με καθυστέρηση 4,5 μηνών αφότου ο Ηλείος έγκριτος δικηγόρος κ. Διον. Μιχόπουλος ανιδιοτελώς και με κοινωνικό αίσθημα, σας ενημέρωσε επισήμως (με αρ. πρωτοκόλλου) και σας ενεχείρισε την από 12 ετών Διαθήκη –τεράστια ΔΩΡΕΑ στο Νοσοκομείο Πύργου-, της Ξανθής Γιαννοπούλου - Ψυχαλίνου και μετά 2,5 μήνες από την πρώτη δική μας Επιστολή ως ενεργών πολιτών και τιμώντας την μνήμη της εκ Δίβρης έλκουσας την καταγωγή μεγάλης ευεργέτιδος, ευδοκήσατε να παρουσιαστείτε επί τέλους, αφενός απαντώντας σε μας και αφετέρου κάνοντας τις πρώτες εκτενείς δηλώσεις σε μεγάλη εφημερίδα του Πύργου.
            Με το υπ. αρ. 4732/11-3-2011 έγγραφό σας, απαντήσατε λίαν απαξιωτικά προς το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ σε δυο αράδες: «σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση και το ΔΣ του Νοσοκομείου έχουν λάβει γνώση και έχουν επιληφθεί του θέματος». Και επίσης με την προβολή των απόψεών σας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» (19-3-2011) με τον βαρύγδουπο τίτλο «Η αξιοποίηση της περιουσίας (του Νοσοκομείου) απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό», όπου μεταξύ άλλων «επιτευγμάτων» στη 10μηνη θητεία σας, παραθέτετε και τα «10 βήματα για την επικαιροποίηση, ενημέρωση του Ηλειακού λαού, τους λόγους καθυστέρησης αξιοποίησης κλπ, κλπ.», αραδιάζοντας του κόσμου τις ανακρίβειες σε ξύλινη γλώσσα που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα να λάβετε τις συντριπτικές απαντήσεις που όταν γίνουν γνωστές θα γίνει μέγας «σεισμός» (ακόμη και το εξαιρετικό άρθρο του δημοσιογράφου κ. Χρ. Πλευριά με τίτλο «θα τρίζουν τα κόκαλα των δωρητών» θα φαντάζει πολύ λίγο) και οι υπεύθυνοι,  αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι δεν θα έχουν που να κρυφτούν με τα καινούργια δεδομένα και συγκλονιστικά στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας.
            Λυπούμαστε που εσείς, αποφασίσατε να  …«άρετε τις αμαρτίες» και να σηκώσετε στους αδύνατους ώμους σας (χωρίς να έχετε και τον κύριο βαθμό ευθύνης), υπεκφεύγοντας, αυτοδιαψευδόμενη και αντιφάσκουσα μέχρι τώρα. Μάλιστα επικαλούμενη «την επιταγή της Πολιτείας για το σύστημα διαφάνειας ¨ΔΙΑΥΓΕΙΑ¨», προκαλείτε το κοινόν αίσθημα και υποτιμάτε την νοημοσύνη των χειμαζόμενων συμπολιτών μας Ηλείων, ενώ τραυματίζετε καίρια την «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».    

            Η επί μήνες «αιδήμων» σιωπή σας (με ελάχιστα ψελλίσματα και ψεύδη), η αδικαιολόγητη ολιγωρία  ή η προσπάθεια συγκάλυψης σημαντικών παραγόντων του Νομού μας που εμπλέκονται με το ένα ή τον άλλο τρόπο στο μέγα σκάνδαλο της εν λόγω ΔΩΡΕΑΣ, δεν σας τιμά (όπως σύντομα θα αποκαλυφθεί σε όλες του τις λεπτομέρειες).
Και εμείς, τόσο την απάντηση σε μας, όσο και τις απόψεις σας στη «ΠΑΤΡΙΔΑ» θεωρούμε πρόκληση και «ύβρι» με την αρχαιοελληνική έννοια που μεταφράζεται από την άνω Ομηρική ρήση, ως «αυθάδης βία πηγάζουσα εξ υπερβολικής δυνάμεως ή εκ πάθους αναίδεια, αλαζονεία, προπέτεια» (βλ. λεξικό Liddel Scott). Αν το εννοείτε καλώς, αν όχι οψόμεθα…
Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας», πρώην Πρόεδρος του «ΤΖΑΝΕΙΟΥ» Νοσ/μείου Πειραιώς»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: