p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ερύμανθος:Ecomobility 2010-2011 στο Πνευματικό Κέντρο Φαρών



Ο Δήμος Ερυμάνθου ευαισθητοποιημένος, υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία για την οικολογική μετακίνηση «Ecomobility 2010-2011» η οποία πραγματοποιείται σε 27 μεγάλες πόλεις της Ελλάδος για 8η χρονιά.
Στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίασης των εργασιών των μαθητών της Αχαΐας που πραγματοποιεί η εκστρατεία Ecomobility 2010-2011, παίρνουν μέρος και οι μαθητές του Γυμνασίου Φαρών του Δήμου μας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις για την οικολογική μετακίνηση.
Ο Δήμος στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θεωρώντας ότι οι μαθητές που αποτελούν το μέλλον του τόπου, πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα μεταξύ των οποίων και οι οικολογικές μετακινήσεις.
Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θάνος Καρπής, προτίθεται να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τις προτάσεις των μαθητών προκειμένου να τις αξιοποιήσει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. 
Μεταξύ άλλων είπε: «Θέλω και δημόσια να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου, στους μαθητές και στους εκπροσώπους της εκστρατείας Ecomobility 2010-2011 που συμμετέχουν για 8η συνεχή χρονιά. Στόχος είναι, να αλλάξουμε συνήθειες στις μετακινήσεις μας, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι οι οικολογικές μετακινήσεις πρώτα είναι πολιτισμός και  επιπλέον, επιφέρουν ανάπτυξη».
Οι μαθητές εργάστηκαν από τον Νοέμβριο 2010 έως τον Ιανουάριο 2011 και μέσα από την εργασία τους καταθέτουν προτάσεις που προωθούν την ανάγκη μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προέρχεται από την αλόγιστη χρήση των οχημάτων και την ελευθερία μετακίνησης των πολιτών, βελτιώνοντας την ποιότητα στη ζωή των κατοίκων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Φαρών στις 11:00 το πρωί.
Ομάδα μαθητών
Καρμακόλιας Χρήστος
Σαμπάνη Χριστίνα
Μαρκοπούλου Ελένη
Χριστόπουλος Αρίστος
Βέρρας Απόστολος
Φιλιπποπούλου Αγγελική
Μητρόπουλος Κώστας
Νικολακοπούλου Δήμητρα

Καθηγήτρια: Μπολάνη Αγγελική
Δ/ντής Γυμνασίου Φαρών: Δημητρίου Σωτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: