p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ


Μετά από παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, όπου ζητήσαμε διευκρινίσεις σχετικά με αυτά που διέρρευσαν στον τοπικό τύπο περί ψήφισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014», το οποίο και υιοθετεί πλήρως τα όσα μας επέβαλλαν οι «εταίροι μας» με το Μεσοπρόθεσμο, πληροφορηθήκαμε από το Δήμαρχο ότι απλά μπήκε σε διαβούλευση, ως όφειλαν, χωρίς να ψηφιστεί. Η επόμενη κίνησή μας είναι να διαβάσουμε τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου και να παρακολουθούμε σθεναρά την εξέλιξη της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα μας βρουν μπροστά τους, αν επιχειρήσουν να μας εξαπατήσουν.
Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, προβλέπεται η μεταβίβαση των ακινήτων του Δήμου, των κινητών αξιών εταιρειών του και των περιουσιακής φύσεως δικαιωμάτων του, στο «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕ». Πρόκειται για το ταμείο, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Είναι το όργανο «κατοχής» των δανειστών μας. Προβλέπεται να παραχωρηθούν τα πάντα. Ότι αποφέρει έσοδο παραχωρείται στο εν λόγω ταμείο, ενώ ότι αποτελεί χρωστούμενο παραμένει στο Δήμο. (Στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου προβλέπεται ρητά ότι: για τυχόν δικαιώματα τρίτου επί του περιουσιακού στοιχείου που μεταβιβάζεται στο Ταμείο, ο τρίτος έχει αποκλειστικά δικαίωμα αποζημιώσεως, έναντι μόνον του Δημοσίου). Σημειωτέον, ότι ένα μεγάλο μέρος της δημοτικής περιουσίας αποτελείται από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι οποίες και θα εκχωρηθούν στους Γερμανούς, μέσω του Ταμείου, για φωτοβολταΐκά πάρκα. Έχει υπογραφεί η δέσμευση 200.000στρ. σε όλη τη χώρα για το πρόγραμμα «Ήλιος». Οι δημότες δε θα έχουν κανένα κέρδος, γιατί τα έσοδα θα πηγαίνουν μόνο για την εξυπηρέτηση των τοκογλυφικών δανείων.
Εμείς ως ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ήμασταν το καλοκαίρι στις πλατείες της πόλης μας και αντιδρούσαμε στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Το ότι αυτό ψηφίστηκε δε σταματά τον αγώνα μας. Θα σταθούμε δυναμικά απέναντι σε όποιον προσπαθήσει σε τοπικό επίπεδο να εφαρμόσει αυτή την προδοτική πολιτική.
Ως ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ προτείνουμε τα παρακάτω:
  • Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις να παραχωρηθούν στους αγρότες ακτήμονες της περιοχής και σε ανέργους του δήμου, προκειμένου να τονωθεί η τοπική παραγωγή και οικονομία.
  • Η δημοτική αρχή να επεξεργαστεί σχέδια άμεσα , έτσι ώστε οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αναπτυχθούν προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.
  • Να υλοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα σχέδια για τον επαναπλημμυρισμό των αποξηραμένων λιμνών της περιοχής.
Προτείνουμε στους τοπικούς άρχοντες να σκεφτούν πολύ καλά πριν προβούν στην ψήφιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Τους υπενθυμίζουμε ότι οφείλουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού που τους εξέλεξε και όχι τα συμφέροντα των τοκογλύφων ντόπιων και ξένων. Εκτός κι αν αισθάνονται υπηρέτες της Τρόικας και της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν θέση ανάμεσά μας και καλό είναι να το ξανασκεφτούν.
Γι’ αυτό απαιτούμε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πύργου να μην προβεί στην εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο ταμείο των τοκογλύφων δανειστών μας και να προασπίσει τα συμφέροντα του τόπου. Δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση, στη συζήτηση που έχει ανοίξει περί δοσίλογων να φιγουράρουν κάποια ονόματα συνδημοτών μας.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΑΤΗ ΣΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: