p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

52η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ


ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ : «  Οραματιζόμαστε την Ολυμπία τόπο συνάντησης ανθρώπων κάθε εθνότητας , φυλής , και θρησκεύματος ».

Στις εγκαταστάσεις της Δ.Ο.Α και στο συνεδριακό κέντρο «Δ. Βικέλας» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα  18 Ιουνίου  η έναρξη της  52η Διεθνούς  Συνοδού  για τους νέους μετέχοντες . Βασικό θέμα της συνόδου είναι «Ολυμπισμός» ενώ ειδικό θέμα των φετινών εργασιών είναι « Η ενδυνάμωση των Αρχών της Δημοκρατίας μέσα από την πορεία του ολυμπιακού κινήματος.» Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος 168 μετέχοντες από 92 χώρες , 25 συντονιστές και 12 ομιλητές .
 Οι εργασίες της συνόδου άνοιξαν με τις  προσφωνήσεις ,  του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου , του Επισκόπου Ωλένης  κκ Αθανασίου Μπαχού , του  αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά.

Ο δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες   «εκ μέρους του λαού του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας»  τόνισε μεταξύ άλλων :
«  Η ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε παγκόσμιο κέντρο αξιών στο σύγχρονο κόσμο , πρέπει να αποτελέσει θέμα διαλόγου μεταξύ κορυφαίων ομιλητών – εκπροσώπων του Ολυμπιακού κινήματος , του πολιτισμού, του πνεύματος και του αθλητισμού , ώστε να επιβεβαιωθεί σε διεθνές επίπεδο ότι οι Αγώνες και οι Πανανθρώπινες Αξίες που πηγάζουν από αυτούς έχουν διαχρονική βαρύτητα. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σας καλεί σε συμπόρευση για την προώθηση του αιτήματος , να λάβει η Αρχαία Ολυμπία ως «λίκνο» των Ολυμπιακών Αγώνων , τη θέση που της αρμόζει στο πολιτικό, κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο. Οραματιζόμαστε την Ολυμπία τόπο συνάντησης ανθρώπων κάθε εθνότητας , φυλής , χρώματος , ηλικίας και θρησκεύματος που μοιράζονται την ίδια επιθυμία . Να ζήσουν σε ένα κόσμο δημιουργικό , δομημένο σε ανθρωποκεντρικούς κανόνες . Ένα κόσμο που θα γιορτάζει με τις αξίες και δεν θα τις εμπορεύεται.»
 Μετά τους χαιρετισμούς οι σύνεδροι μεταφέρθηκαν στο μνημείο του Πιέρ ντε  Κουμπερτέν  και στο μνημείο των πρωτεργατών της ιδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Καρλ Ντημ και Ιωάννη Κετσέα όπου οι επίσημοι  κατέθεσαν στεφάνια . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: