p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ορειβάτες Πεζοπόρησαν στο νέο ορεινό ΜΟΝΟΠΑΤΙ της ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ



 ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Φυσιολατρία  Ορειβασία  Οικολογία                                                                
Σύλλογος μέλος της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε – Ο.Ξ.Ν.Ε..   Facebook Panagiotis Axilleopoulos                                            
Αριθ. Πρωτ. 152   Τηλ. 6974070997  e-mail goumerios@yahoo.gr                                                             
Κεντρ. Γραφ. ΒΑΤΑΤΖΗ 11 Τ.Θ. 3274  102 10  ΑΘΗΝΑ
Παράρτημα Γούμερο  Ηλείας ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ )

ΠΡΟΣ  Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ  ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ .
     Θέλουμε να μεταφέρεται τις ευχαριστίες των Συλλόγων μας, και  όλων των ορειβατών στους συμπατριώτες  Ηλείους  για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι λιγοστοί κάτοικοι από το γραφικό χωριό ΔΟΥΚΑ όταν φθάσαμε
     Οι ορειβάτες κατά την παραμονή τους το τριήμερο των αποκριών στην ορεινή περιοχή της ΗΛΕΙΑΣ την δεύτερη μέρα Πεζοπόρησαν  στο νέο ορεινό ΜΟΝΟΠΑΤΙ ( Γούμερο, παλιά Πέρσαινα, Μηλιές, Δούκα,Λάσδικα, Κλαδέο, Αρχαία Ολυμπία  8 ώρες πορεία ).
     Η πεζοπορία έγινε μέχρι το χωριό ΔΟΥΚΑ ( 5 ώρες ) τους άρεσε παρά πολύ το τμήμα του μονοπατιού από Μηλιές, Αγία Παρασκευή Δούκα έως το χωριό ΔΟΥΚΑ.
    Οι ορειβάτες  έμειναν κατενθουσιασμένοι γιατί μετά από 5 ώρες πορεία άρχισε να βρέχει, φθάσαμε στο γραφικό χωριό ΔΟΥΚΑ, οι λιγοστοί κάτοικοι μας υποδέχθηκαν με χαρά πρόσφεραν στους ορειβάτες  κεράσματα ( τσίπουρο, ρακόμελο, κονιάκ, γλυκά τοπικά κ.τ.λ. ), ευχαριστούμε πολύ τον κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ κάτοικο του χωριού για τα κεράσματα, επίσης τον γιατρό κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ για το κρασί που πρόσφερε στους ορειβάτες καθώς και την ιδιοκτήτρια του παλαιού Δημαρχείου ΔΟΥΚΑ για την ξενάγηση.
    Οι ορειβάτες έμειναν ευχαριστημένοι από την παραμονή τους για τρείς μέρες στην ορεινή  Ηλειακή Ολυμπιακή Γη θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας για την ανάδειξη των άγνωστων μνημείων μας.  
    Τους ευγνωμονούμε γιατί με την παρουσία τους συμβάλουν καθοριστικά στην ανάδειξη
( του Ολυμπισμού όλο το χρόνο στην Ηλεία στην Ελλάδα και των Άθλων του μυθικού Ηρακλή ) καθώς και στην ανάπτυξη του αειφόρου εναλλακτικού τουρισμού στην Πατρίδα μας που τόσο έχει ανάγκη.
        Το φαράγγι της ΣΑΜΑΡΙΑΣ το έτος 2008 το περπάτησαν πάνω από  ( 320.000 χιλιάδες )
περιπατητές μπορείτε να φαντασθείτε το ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ  ( ΗΛΙΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ )   η ορεινή ιερά οδός στην πλήρη ανάδειξή του πόσες χιλιάδες περιπατητές, φυσιολάτρες, ορειβάτες, αθλητές κ.τ.λ. του κόσμου θα πεζοπορούν κάθε χρόνο.
   Η ανάδειξη του ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ παγκόσμιου μνημείου είναι καθολικό αίτημα όλων των ορειβατικών, φυσιολατρικών, αθλητικών ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, όλων των ΗΛΕΙΩΝ και όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ εδώ και 6 χρόνια από την πρώτη αναβίωσή του στις 11 Φεβρουαρίου 2005.

   Η Πολιτεία πλέον μπορεί να ενεργοποίησει άμεσα όλους τους μηχανισμούς που πρέπει, για να γίνει πράξη η ανάδειξη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ, ένα ώριμο έργο που το έχει ανάγκη η ΗΛΕΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΓΗ έργο ανάδειξης του ολυμπισμού όλο το χρόνο στην πατρίδα μας.  
   Επίσης για να πάρει σάρκα και οστά η υπόσχεση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γεωργίου Παπανδρέου  που έδωσε στον Πρόεδρο των Συλλόγων μας κ. Παναγιώτη Αχιλλεόπουλο παρουσία του Νομάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπου Καφύρα και των Βουλευτών στο στάδιο ειρήνης και φιλίας τον Μάϊο του 2009 κατά την βράβευση του ΠΑΣΟΚ, ότι θα βοηθήσει προσωπικά ο ίδιος στην ανάδειξη του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ παρακαλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο ,την Υφ/ργό Τουρισμού κ.Αντζελα  Γκερέκου, τον Νομάρχη Ηλείας, τους Βουλευτές του Νομού,  τα πολιτικά κόμματα, να βοηθήσουν με  πρωτοβουλίες τους  προς την κατεύθυνση αυτή.   
    Είναι γνωστό ότι ολόκληρη σχεδόν  η ορεινή περιοχή που περνάει το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ   ΜΟΝΟΠΑΤΙ καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 2007 και κανένα έργο για την ανακούφιση των πληγέντων δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
    Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε  τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.  Σας διαβιβάζουμε και φωτογραφίες από την άφιξη  στο ΔΟΥΚΑ.
Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                 ΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Μ.Μ.Ε. Αρχές, Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία, Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε
Πεζοπορία μια ώρα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα !!!   ( ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ )
Η Ηλεία δεν είναι μόνο κάμπος και παραλία, υπάρχουν και τα ορεινά για όσους θέλουν να φθάσουν ψηλά...
 Τιμή και ευθύνη να κατάγεσαι από την Ηλειακή Ολυμπιακή Γη.
Ο ενιαίος ορεινός Δήμος της ΗΛΕΙΑΣ θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του σχεδίου << Καλλικράτης >> 

Δεν υπάρχουν σχόλια: