p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγέλλουν λαθρανασκαφές στη Φολόη

Καταγγέλλουν λαθρανασκαφές στη Φολόη
Για καταπάτηση εκτάσεων στο δρυοδάσος Φολόης αλλά και για λαθρανασκαφές στην περιοχή κάνει λόγο ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ωλονός» σε έγγραφη καταγγελία του προς το Δασαρχείο Πύργου και την Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ολυμπίας.
Το έγγραφο, το οποίο κοινοποιείται και στη Νομαρχία Ηλείας, τους βουλευτές του νομού και τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρει τα εξής:
«Σας πληροφορούμε ότι στο οροπέδιο Φολόης Ηλείας, και συγκεκριμένα στην περιοχή  Κούτι (κτηματική περιφέρεια Κούμανι δήμου Φολόης), δρυοδάσος ΦΟΛΟΗΣ, παρατηρήθηκαν πλείστες παράνομες ενέργειες.
 Το πρόβλημα καθίσταται σοβαρό εξαιτίας της καταπάτησης δασικών εκτάσεων και παράνομες ανασκαφές αρχαιοτήτων στον Αρχαίο Λασιώνα. Εμείς ως σύλλογος και με τις αρμοδιότητες και δυνάμεις που διαθέτουμε προσπαθήσαμε επί ματαίω να δώσουμε τέλος στην οικολογική και αρχαιολογική καταστροφή, αφού η προσπάθειά μας συνεθλίβη πάνω στο τείχος οργανωμένων συμφερόντων.
Στο σημείο αυτό σας γνωστοποιούμε το πρόβλημα και σας καλούμε να επέμβετε άμεσα ούτως ώστε να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες από εκείνους που δε σέβονται τα όσα τους χαρίστηκαν.
Ας μην αφήσουμε καταπατητές και αρχαιοκάπηλους να δρουν ανενόχλητοι. Επιτέλους, ας εφαρμοστούν οι νόμοι πριν να είναι πολύ αργά για το μέλλον αυτού του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: