p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση στην επιστολή του κυρίου Σωτηρόπουλου προς τους " Καταληψίες της βίλας Ψυχαλίνου


Αξότιμε κύριε Σωτηρόπουλε.
Αξιότιμα μέλη της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»
Τυχαία, βρήκαμε την κατα τα άλλα « ανοιχτή επιστολή σας προς τους καταληψίες της βίλας Ψυχαλίνου» δεδομένου του γεγονότος οτι στα μέσα στα οποία εκδώσαμε την δική μας επιστολή γράψαμε καθαρά τα στοιχεία επικοινωνίας μας , προκειμένου να επιτύχουμε την άμεση επαφή με τους ενδιαφερόμενους για το εν λόγω κτίριο.
Παρόλαυτα και ξεπερνώντας τις τυχούσες «δυσκολίες» μιας έστω διαδυκτιακής συνεννόησης, σας απαντάμε στα εύλογα ερωτήματα που θέτετε.
Εν πρώτης χαιρόμαστε ιδαιτέρως για την επι πολλών ετών ενεργό σας δράση προς τα κοινά του τόπου σας. Μόνο που εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε απο «κατατόπια», ούτε απο «κορώνες».
Μας ρωτάτε γιατί τόσα χρόνια δεν ενεργοποιηθήκαμε ως πολίτες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το άνδρο ανομίας που δημιουργήθηκε σε αυτό το κομμάτι της περιουσίας του νοσοκομείου Ανδρέας Παπανδρέου. Η απάντηση μας είναι πως ενεργοποιηθήκαμε, όχι μονο εμείς μα και οι γύρω κάτοικοι όχι μονάχα με επιστολές  προς τον δήμο μας για την καταπολέμηση της απίστευτης βρωμιάς, μα και στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να , έστω, περιορίσουν τα κυριολεκτικά έκτροπα που ελάμβαναν χώρα στο συγκεκριμένο οίκημα.
Όπως συμβαίνει συνήθως, οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν.
Πέραν αυτού, τι άλλο περιμένατε να κάνει ,κύριοι, ο ιδιοκτήτης του παρακειμένου παιδικού σταθμού και η απέναντι κυρία με την έφηβη  κόρη; Να ανοίξουν βεντέτα με εκείνους που εξέδιδαν την εκάστοτε κοπελίτσα έναντι οποιουδήποτε ποσού; Να βγούν στην γειτονιά οργανώνοντας ομάδες καταστολής; Κι ενώ οι επιστολές εξακολουθούσαν η κατάσταση ολοένα και χειροτέρευε.

Όταν αποφασίσαμε να πάρουμε αυτήν την κατάσταση στα χέρια μας, άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας, αφετηρίας ακόμα και πιστεύω, δεν ήταν καθόλου εύκολη δουλειά. Έπρεπε να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν χωρίς, φυσικά, χρήση βίας, να πληρώσουμε τα εισιτήρια σε κάποιους για τους οποίους η Ελλάς δεν απεδείχθη η Γη της Επαγγελίας κι έπειτα να μπούμε κυριολεκτικά ως τα γόνατα σε έναν χώρο που η έννοια χωματερή έμοιαζε επιεικώς ρομαντική.
Δεν είμασταν εμείς οι καταληψίες κύριοι, ούτε προσπαθήσαμε ποτέ να οικειοποιηθούμε την δημόσια αυτήν περιουσία  της οποίας, η σωστή εκμετάλλευση, θα έλυνε κάποια απο τα προβλήματα του τόπου σας.
Επιπλέον, λόγω της εμπειρίας σας στα κοινά, δεν μπορείτε να αποκαλείται εμάς «θρασείς» την στιγμή που όλοι ζούμε υπο τον ζυγό της όντως άθλιας εικόνας του συστήματος υπηρεσιών υγείας. Δεν εκθέσαμε παραμύθια και δεν είμασταν εκείνοι που επι δεκατρία χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια στην δυσλειτουργία του νοσοκομείου Ανδρέας Παπανδρέου. Αργοπορημένα ή μη είμαστε πράγματι οι μόνοι που έδωσαν κάποια σημασία σε αυτό το πραγματικά υπέροχο σπίτι.
 Εσείς που είσασταν;  Για ποιόν λόγο το δικό σας «ξαφνικό» ενδιαφέρον τα τελευταία δύο χρόνια;


Εύλογα, κι απο πλευράς μας ερωτήματα, κύριοι, στα οποία όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να αναλλωθούμε, γιατί ουσιαστικά και ουδέποτε , πιστέψτε μας, καθήμενοι στις πολυθρόνες μας, δεν θα εναντιωνόμασταν στην θέληση του οποιουδήποτε τάσσεται υπέρ της κοινωνικής ευημερίας.
Είμαστε με το μέρος σας. Θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα. Δεν είμαστε καταπατητές, ούτε κρατάμε κρυφά χαρτιά.
Αυτό βγάζει τους πολιτισμένους απο τα εισαγωγικά.
Όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε να ξαναγυρίσει η γειτονιά στην προηγούμενη κατάσταση της με τους μαχαιροβγάλτες εντός κι εμας να περπατάμε στα κλεφτά στο απέναντι πεζοδρόμιο με τα παιδιά μας αγκαλιά. Το κτίριο πρέπει να περιφρουρείται ή , όπως σωστά υποστηρίζετε, να αξιοποιηθεί άμεσα, αλλιώς θα χαθεί και αυτό όπως όλα μέσα στην γραφειοκρατία, την υγρασία και την αδιαφορία.
Όσο για τα μυνήματα μας προς την νέα γενιά, μέλη της οποίας, έχουμε την τιμή να αποκαλούμε φίλους και συντρόφους είναι ακριβώς ίδια με τα δικά σας. Να μάχονται για το καλό τους και να μην στρέφουν αλλού το βλέμμα στην ασυδοσία των επιτήδειων.
Κύριοι ξέρουμε πως η επιστολή τούτη θα δώσει, σαφώς, λαβές αντιδράσεων και απαντήσεων. Το να αλληλοαπειλούμεθα όμως ανευ παραγωγής έργου δεν θα βγάλει πουθενά.

Μετα τιμής
Εργαστήρι Πολιτικής Έκφρασης και Κοινωνικής Αληλλεγγύης.

ΥΓ. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας φιλοξενήσουμε στην γειτονιά μας. Παρακάτω θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας μας.

faliroergastiri@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: