p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Δρόμος - εφιάλτης για μικρά παιδιά μεταξύ Αγίας Άννας - Γουμέρου.!


Σε  πραγματική παγίδα, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους διερχόμενους και ειδικά για τους μικρούς μαθητές που περνούν καθημερινά απ' αυτόν, έχει μετατραπεί εδώ και ένα χρόνο περίπου ο δρόμος μεταξύ Αγίας Άννας- Γουμέρου.
Η πρωτοφανής αδιαφορία που υπάρχει από τους εμπλεκόμενους φορείς για την επισκευή του εν λόγω δρόμου, κυριολεκτικά  παίζει «κορώνα- γράμματα» τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων, ειδικά στο σημείο «Κούκου» όπου θυμίζει... λίμνη και διαρκώς ολισθαίνει το οδόστρωμα.
Παρά τις αλλεπάλληλες αναφορές και οχλήσεις των τοπικών φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, απ' ότι δείχνουν τα πράγματα δεν «ιδρώνει το αυτί» κανενός από τους υπεύθυνους για τη συντήρηση και αποκατάσταση του δρόμου.
Αντίθετα η απουσία απαραίτητων τεχνικών απορροής των λιμναζόντων υδάτων , καθώς και στήριξης του οδοστρώματος, επιδεινώνουν συνεχώς την υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση του πολυσύχναστου οδικού τμήματος.
Εδώ και ένα χρόνο...

«Εδώ και ένα  χρόνο περίπου μετά τις πλημμύρες  το οδικό δίκτυο της περιοχής έχει υποστεί τεράστιες  ζημιές. Το πρόβλημα ωστόσο είναι τεράστιο στο δρόμο που ενώνει την Αγία Άννα με το Γούμερο , από τον οποίο καθημερινά περνούν είκοσι μαθητές από τα διπλανά χωριά που πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο του Γουμέρου. Παρά τις αλλεπάλληλες αναφορές που έχουν γίνει τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια , προκειμένου να κατασκευαστεί ένα σωληνωτό και μια μάντρα , δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Δυστυχώς για τα χωριά μας τα τελευταία χρόνια ο αντιπεριφερειάρχης είναι απών και δεν έχουμε δει κανένα μηχάνημα για την αποκατάσταση της οδοποιίας που βρίσκεται σε κακά χάλια» δήλωσε  ο πρόεδρος της Αγίας Άννας κ. Δημήτρης Αναστόπουλος.
Οι γονείς των μικρών μαθητών  από τα χωριά  Κλινδιά, Πεύκη και Αγία Άννα βρίσκονται σε διαρκή ανησυχία , μήπως και συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο.
Το πρόβλημα εξάλλου είναι ακόμη πιο έντονο τις βραδινές ώρες , κυρίως για όσους δε γνωρίζουν καλά την περιοχή.
«Ο φόβος είναι μεγάλος για τους διερχόμενους οδηγούς αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ατύχημα στο δρόμο που θυμίζει περισσότερο λίμνη. Και οι πεζοί όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είναι άμεση ανάγκη να εκτελεστούν τα απαραίτητα έργα» τόνισε ο κάτοικος της περιοχής κ.Βασίλειος Νικολόπουλος.
Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: