p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΕΚΡΙΝΕ ΕΝΟΧΟΥΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΘΕΣΕΙΣ «ΚΛΕΙΔΙΑ» !


ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ …ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ !


Δύο αιρετοί, που καταδικάστηκαν πρόσφατα σε δεύτερο βαθμό από τα ποινικά δικαστήρια για σοβαρή υπόθεση παράβασης καθήκοντος, τοποθετήθηκαν στη θέση των δύο αντιδημάρχων, από το δήμαρχο Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο, παρά τη σχετική νομοθεσία που θέτει σε αργία τους αιρετούς με ανάλογη καταδίκη.

Πρόκειται για τους Αντώνη Καράμπελα και Λεωνίδα Δημουλιά, αντιδημάρχους κοινωνικών υπηρεσιών και διοικητικών υπηρεσιών αντίστοιχα, οι οποίοι παρά την καταδίκη τους τοποθετήθηκαν σε θέσεις «κλειδιά».

Στο πειθαρχικό

«Γνωρίζουμε την υπόθεση και έχω δώσει ήδη εντολή για τα περαιτέρω. Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο των αιρετών, θα λάβει τη σχετική δικαστική απόφαση του Εφετείου Πατρών, και αυτό θα αποφασίσει για την αργία τους», ανέφερε χθες στην «Ε» ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Μανώλης Αγγελάκας.

«Η δημόσια ζωή είναι πεδίο δύσκολο. Δεν μπορεί κάποιος που καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος να παραμένει έξω από τη δημόσια ζωή. Αν ο νόμος δεν απαγορεύει σε κάποιον να είναι σε αυτή τη θέση, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν κάποιος άργησε η καθυστέρησε να κλείσει μια επιχείρηση που έδινε δουλειά σε δεκάδες ανθρώπους δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος. Η άποψη των δύο τοπικών παραγόντων που καταδικάστηκαν από το δικαστήριο είναι ότι αυτοί δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα, συνεργάστηκαν πολλές φορές με τον Συνήγορο του Πολίτη και ενήργησαν πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα και το συμφέρον της Ηλείας.

Με βάση το κατηγορητήριο και το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, οι δύο αιρετοί παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν, επειδή ως πρώην αντινομάρχες Ηλείας δεν επέβαλλαν πρόστιμα σε επιχειρήσεις που λειτουργούσαν παράνομα χωρίς άδεια, οι οποίες μάλιστα ρύπαιναν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον. Οι δύο αντιδήμαρχοι του Πύργου κατηγορούνται επίσης ότι δεν απαντούσαν στις συνεχείς κλήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη που είχε μεσολαβήσει μετά τις γραπτές καταγγελίες κατοίκων.

Στις αρχές Ιουνίου 2012 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου, έπειτα από δύο ημέρες ακροαματική διαδικασία, είχε επιβάλει στους δύο αιρετούς ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον καθέναν, ποινή η οποία τον περασμένο Δεκέμβρη στο Εφετείο Πατρών μειώθηκε κατά 4 μήνες.

Οι ανωτέρω με βάση το κατηγορητήριο και το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, φέρονται να παρέβησαν τα καθήκοντά τους και να μην έπραξαν τα νόμιμα, για τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και ρύπαιναν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον στην περιοχή Χάβαρι Αμαλιάδας.

Τυροκομείο

Πρόκειται για δύο εργοστάσια παρασκευής τουρσιών κι ενός τυροκομείου για τα οποία 28 κάτοικοι της περιοχής, με αναφορά τους προς τη νομαρχία και τον εισαγγελέα πριν από δώδεκα χρόνια (!), στις 26.4.2000, κατήγγειλαν ότι ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο πρώην αντινομάρχες αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες «ουδέποτε απάντησαν στα ερωτήματα που ανάγονταν στην αρμοδιότητά τους σχετικά με τη νομιμότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων». Σε δίκη με την ίδια κατηγορία είχε παραπεμφθεί και ο τότε νομάρχης Ηλείας και μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος και αθωώθηκε.

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

m.nodaros@eleftherotypia.net

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/01/2013&id=338086

Δεν υπάρχουν σχόλια: