p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

8Η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΙΑ …ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ ΔΙΒΡΙΩΤΙΣΣΑ (ΕΚ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΟΡΜΩΜΕΝΗ)


με το βραβείο «Αλικη Γιωτοπουλου-Μαραγκοπουλου»
            Στη 8 Μαρτίου, στην επέτειο της ΗΜΈΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ο ιστορικός «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» (ΣΔΓ) (έτος ιδρύσεως 1920), που φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Ελιάς Κολοκυθά, πραγματοποίησε Εκδήλωση με θέμα: «Περιβάλλον και ανθρώπινη Υγεία», στην κατάμεστη αίθουσα της «Νομικής Βιβλιοθήκης».
            Στο Α΄ μέρος: Μνήμη ΕΛΙΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑ (ομιλήτριες η πρόεδρος του ΣΔΓ κ.κ. Λιλή Κουράκου και η Αντιπρόεδρος κ. Ειρήνη Φερέτη)
            Στο Β΄μέρος: Η σημασία της Ημέρας της Γυναίκας και τα σημερινά προβλήματα της Ισότητας των Φύλλων (ομιλήτρια η κ. Λιλη Κουράκου)
            Στο Γ΄ μέρος: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ::
·        «Η Γη και τα όριά της» (ομιλητής: Μιχαήλ Πετράκης, Δ/ντης Ερευνών Περιβάλλοντος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)
·        «Περιβαλλοντικοί ρύποι στην καθημερινή μας διατροφή» (ομιλητής: Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ)
·        «Ραδιενεργών συνέπειες» (ομιλήτρια: Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, γιατρός - συγγραφέας, Πρόεδρος της Ελλ. Εταιρείας κατά της πυρηνικής-βιοχημικής απειλής)
·        «Η επίδραση  της περιβαλλοντικής ρύπανσης στο ορμονικό σύστημα» (ομιλήτρια:Ελένη Κούστα, ενδοκρινολόγος, διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών)


Στο Δ΄ μέρος: Διαβάστηκε από την πρόεδρο του ΣΔΓ το σκεπτικό της βράβευσης μαζί με βιογραφικά και άλλα στοιχεία για τις κοινωνικές, επιστημονικές, πνευματικές, ανθρωπιστικές δραστηριότητες της τιμώμενης. Απονομή:

«Βραβείου Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς»
ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ
Στη Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου
            Η απονομή έγινε από την ίδια την χαλκέντερη κ. Αλίκη Μαραγκοπούλου, ομ. Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παν/μίου Αθηνών και Πρόεδρο του ομώνυμου  «Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», η οποία στο σύντομο αλλά ουσιαστικό χαιρετισμό της έπλεξε και το εγκώμιο στην βραβευθείσα για την κοινωνική και ανθρωπιστική δράση της, η οποία στην αντιφώνησή της ευχαρίστησε εκ καρδίας  για την μεγάλη τιμή που της έγινε.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
            Η απήχηση που είχε η βράβευση της Μαρίας Αρβανίτη Σωτηροπούλου, εκτός από σημαντικές προσωπικότητες αλλά και απλούς ανθρώπους της χώρας μας, ευαισθητοποίησε και μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον εξωτερικό κόσμο που ασχολούνται με το Περιβάλλον και την Υγεία. Διαβάστε μερικές από αυτές που τιμούν μεν τον ΣΔΓ και την βραβευθείσα, αλλά και την Δίβρη και την Ηλεία (έχει γίνει διβριώτισσα και  Ηλεία η κ. Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, έστω και …εξ αγχιστείας) αλλά και τον τόπο της καταγωγής της, την Σαντορίνη.
            Αυτά είναι μερικά από τα συγχαρητήρια ηλεκτρονικά μηνύματα, που έλαβε για τη βράβευσή της   με βραβείο «Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου» (8-3-2013) από το 'ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ' από τους συναδέλφους της, τα υπόλοιπα μέλη της  IPPNW, Διεθνείς Οργανώσεις Ειρήνης, σε όλο τον κόσμο και συνειδητούς ανθρώπους που αγωνίζονται για το περιβάλλον και την υγεία:
1) Sergey Kolesnikov, μέλος της Ρωσσικής Ακαδημίας
Αγαπητή Μαρία
Είναι μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για σένα αλλά και για όλη την IPPNW!!! Συγχαρητήρια!!!”
2) Randy Rydell (γραφείαOHE Γενεύη)
Τα Ηνωμένα έθνη τώρα έχουν διπλό προνόμιο. Να γιορτάζουν τις γυναίκες και αυτή τη γυναίκα ειδικά!!! Συγχαρητήρια
3) Kirsten Osen Νορβηγία
Αγαπητή Μαρία
θερμά συγχαρητήρια για τη βράβευσή σου. Είσαι για όλους μας ένα μεγάλο υπόδειγμα. Πάντα σε επιφυλακή, πάντα εργαζόμενη, πάντα προετοιμασμένη να κάνεις τα πάντα για το καλό της ανθρωπότητας. Σε θαυμάζω πάρα πολύ. Με τις θερμούς μου χαιρετισμούς
4) Ernesto Kahan Ισραήλ
Συγχαρητήρια Μαρία για το Βραβείο. Χαίρομαι πολύ επειδή σου αξίζει και νιώθω περήφανος που είμαι φίλος σου
5) Ron Mc Coy Malaisia
Αγαπητή Μαρία
Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για αυτή τη βράβευση που πολύ σου άξιζε. Αποτελείς έμπνευση για όλους μας. Συνέχισε τη θαυμάσια δουλειά σου. Ελπίζω να σε δούμε σύντομα σε κάποια συνάντηση της IPPNW. Σε χαιρετώ
6) Derman Boztok Τουρκία
Αγαπητή Μαρία
Συγχαρητήρια ξανά για τις ανεκτίμητες προσπάθειες που καταβάλλεις κατά των πυρηνικών όπλων και εργοστασίων
7) Michele Di Palantonio Ιταλία
Συγχαρητήρια Μαρία!
Η επιτυχία σου αποδεικνύει ότι ακόμη και χωρίς χρήματα και μεγάλες ενισχύσεις μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες! Όλοι οι συνάδελφοι από τη Μεσόγειο είμαστε περήφανοι για τη βράβευσή σου! Εγκάρδιους χαιρετισμούς
8) Robert Mtonga  Zampia 
Αγαπητή Μαρία
Νιώθω μεγάλο θαυμασμό για ένα βραβείο που τόσο σου άξιζε.
Συνέχισε την καλή προσπάθεια!
9) Andreas Nidecker Ελβετία
Αγαπητή Μαρία
Δέξου και από μένα τα θερμότερα συγχαρητήρια!Very Big Schiebefenster!
10) Ime John ΗΠΑ
Συγχαρητήρια για το βραβείο που πολύ σου άξιζε!!
11) Vappu και Iikka Taipale Φινλανδία
Αγαπητή Μαρία
θερμά συγχαρητήρια και μιαν αγκαλιά γεμάτη αγάπη από τη Φινλανδία
12) Rebecca Johnson ΗΠΑ
Συγχαρητήρια Μαρία
Είναι τόσο καλό να βλέπουμε να βραβεύεται μια γυναίκα, που αξίζει τόσα όσο εσύ!! Ωραίος τρόπος εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη γυναίκα!! με τις καλύτερες ευχές
13) Hillel Schenker Israel    Συνεκδότης Παλαιστινιο -ισραηλινών εντύπων    
Συγχαρητήρια Μαρία
Ένα βραβείο που πολύ το άξιζες και ειδικά συμβολικό το ότι το έλαβες την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στην εφημερίδα Palestine-Israel Journal, δημοσιεύσαμε ειδικό αφιέρωμα στις γυναίκες που στηρίζεται στην Απόφαση 1325 του ΟΗΕ που τονίζει ότι οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν σε όλες τις πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες.
14) Zasna Bastik κροάτισα υπάλληλος του PeaceBoat στη Ζυρίχη
Συγχαρητήρια Μαρία γιαυτό το βραβείο που σου άξιζε με το παραπάνω!!
15) Ghassan Shahrour Ιορδανία
Μαρία
Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για σένα. Συνέχισε την καλή δουλειά!
Συγχαρητήρια. Καλά καμωμένο!!
16) Jayantha Dhanapala Ινδία
Συγχαρητήρια!!!
17) Herman Spanjaard Ολλανδία
Άξια κερδισμένο, Μαρία!!!
18) Mochamed el Batta παλαιστίνιος
Συγχαρητήρια Μαρία
Είμαστε όλοι περήφανοι για σένα!
Και
19) Tony Simson Ίδρυμα Ειρήνης Βernant RusselAγγλία  
Αγαπητή Μαρία
Πολλά συγχαρητήρια για το βραβείο που πλούσια σου άξιζε σαν αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς μιας γυναίκας που παλεύει ειλικρινά για την ειρήνη. 
Χαιρετισμούς από την χιονισμένη Αγγλία!
Δημοσίευση σχολίου