p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Δυναμική πρωτοβουλία Ηλείων της Αθήνας για τη διάσωση της Ηλείας


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ

Δυναμική πρωτοβουλία Ηλείων της  Αθήνας
για τη διάσωση της Ηλείας
                                                           
Προς Ηλείους της Ελλάδας και του Οικουμενισμού.
   
                                                              ******
        Η συναντίληψη της δραματικής εγκατάλειψης που έχει περιέλθει η ιδιαίτερη πατρίδα μας – αποτελεί πια έναν από τους πλέον «αδύναμους κρίκους» της χώρας –, και η συναίσθηση ενός υπερβατικού «Χρέους» έναντι της, μας έφερε αυθόρμητα κοντά τώρα, στην αγριότητα αυτών των καιρών, με σκοπό να αναχαιτίσουμε τη διαφαινόμενη περαιτέρω υποβάθμισή της, απαιτώντας την ένταξή της στη νεωτερικότητα και στον σύγχρονο κόσμο. 

        Αν συμφωνείτε με αυτή την πρωτοβουλία, συμπληρώστε στο τέλος του κειμένου τα στοιχεία σας και στείλτε τα στο e-mail: giatinileiamas@yahoo.gr.  
        Επίσης θα ήταν σκόπιμο να το προωθήσετε σε συμπατριώτες μας που θα επιθυμούσαν να συνταχθούν μαζί μας.
Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της παραπάνω πρωτοβουλίας  στην διεύθυνση:http://giatinileiamas.blogspot.gr
****Για πληροφορίες/συμμετοχή. κ. Ανδρέας Χρονόπουλος (τηλ. 6942991465-2109405460) ή την κ. Ελένη Δημητρακοπούλου (τηλ. 210.3628531)   E.mail:           giatinileiamas@yahoo.gr       

                                 
                                    Αθήνα 10 Μαρτίου 2013

        Τη σημερινή  Κυριακή, 10η Μαρτίου 2013 τη θεωρούμε  σημαντική, και στο άμεσα προσεχές μέλλον  θα κριθεί αν αποβεί και καθοριστική  για την αναπτυξιακή πορεία της γενέθλιας γης.
        Προερχόμενοι από κάθε γωνιά  της ιδιαίτερης πατρίδας μας, αποφασίσαμε σήμερα όλοι μαζί ότι ο χρόνος της σιωπηλής ανησυχίας μας τελείωσε. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και προσωπικά οφέλη, θα δώσουμε όποια μάχη χρειασθεί για να σταματήσει επιτέλους η εγκατάλειψη της Ηλείας  και η συνεχιζόμενη απαξίωση της ζωής στον τόπο μας.

        Η παρούσα επιστολή, πρώτη μιας σειράς συστηματικών δράσεων, δεν είναι  κραυγή αγωνίας, αλλά η γνήσια έκφραση εκατοντάδων και γιατί όχι χιλιάδων απανταχού της γης Ηλείων συμπατριωτών μας με κεντρικό μήνυμα «Σας απαγορεύουμε την καταστροφή του τόπου μας». Ενός τόπου που περικλείει  την αρχαία Ήλιδα, την αρχαία Ολυμπία, τον Επικούρειο Απόλλωνα, μια  ζωογόνο καλλιεργήσιμη πεδιάδα, εκπληκτικές παραλίες και μοναδικές φυσικές ομορφιές, με σημαντική παράλληλα προσφορά στις Επιστήμες, στην Τέχνη και στα Γράμματα, και με πολίτες που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

        Έχουμε κατά νου να αναφερθούμε στην απαξίωση της Αρχ. Ολυμπίας, στις αποκαταστάσεις των πυρόπληκτων που δεν έγιναν, την σιδηροδρομική γραμμή, στην Ολυμπία οδό, στο δάσος της Φολόης, στο Κουνουπέλι, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, στα λιμάνια  Κατάκολου και  Κυλλήνης,  και πολλά άλλα που επέφεραν   τον μαρασμό του εμπορίου αλλά και της ζωής στην περιοχή.. Και να επισημάνουμε ότι τα τελευταία 30 χρόνια  η ΗΛΕΙΑ οδηγήθηκε στην τελευταία σειρά πανελλαδικά  σε επίπεδο ανάπτυξης.   Αυτός ο τόπος που κατά πολλούς ,είναι χάρισμα Θεού. Για να διατηρήσει όμως αυτό το χαρακτηρισμό του,  τα λόγια, οι υποσχέσεις και τα «υπερμεγέθη» θα πρέπει να τελειώσουν  οριστικά. Και εμείς, οι σιωπηλά επί πολλά χρόνια  αγωνιούντες, στο εξής να επιτελέσουμε το ιερό χρέος μας για την αγαπημένη μας πατρίδα, έντιμα και δυναμικά.

        Προς τούτο, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε συμπατριώτη, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, να συνενώσει την προσωπική του δύναμη στον αγώνα που ξεκινάμε ισότιμα για το ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ. Κάθε ένας και όλοι μαζί, με σαφή προϋπόθεση  την απαρέγκλιτα εκτός κομμάτων ή άλλων σκοπιμοτήτων, συμμετοχή του.
Οι υπογράφοντες:

ΟΝΟΜΑ…………………………….. ΕΠΩΝΥΜΟ……………………………………………..
ΔΙΕΥΘ.ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ…………………………………………….Τ.Κ.…………………………..
ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ…………………………………ΙΔΙΟΤΗΤΑ…………………………….
ΤΗΛΕΦΩΝΟ…………………………………………..ΚΙΝΗΤΟ………………………………..
E-MAIL…………………………………………………. FAX     ……………………………….

YΠΟΓΡΑΦΗ………………………............................
Δημοσίευση σχολίου