p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΓΗΣ 
ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ  ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥΦΟΛΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΣ….( ΓΑΜΟΧΑΡΕΣ,ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ )
 
 Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας του Συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας <Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ > όλων των Φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ και της ευρύτερης  ορεινής περιοχής του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ    θα επισκέφθουν στις 16 – 18 /03 / 2013  για τριτη φορά την ορεινή περιοχή της ΗΛΕΙΑΚΉΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΓΗΣ ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΛΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  .με Αρχηγο τον κ. Κωστα Κωνσταντινοπουλο και ξεναγο τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ κ. Παναγιωτη Αχιλλεοπουλο!!;;
Θα Πεζοπόρισουν στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ και στην ορεινη διαδρομη ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ
 ( ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ) ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ – ΤΣΙΠΙΑΝΑ ..  
  Επίσης θα λαβουν μερος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο χωριό ΑΝΔΡΩΝΙ!!;.
  Την ΚΑΘΑΡΟΔΕΥΤΕΡΑ θα  λάβουν μέρος μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου του Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ και των φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ στις ΓΑΜΟΧΑΡΕΣ που διοργανώνουν, προσφέροντας ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ  μια πανέμορφη και γενναία ορειβάτησσα για νύφη και το σόϊ της, οι δε ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΕΣ το γαμπρό και το σόϊ του, αναβιωνοντας με δρωμενο το ΕΘΙΜΟ του ΓΑΓΟΥ!!
 Θ’ ακολούθησε φαγητό από νηστίσιμα αφθονο κρασι, χορός και γλεντι.
 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά την Πρόεδρο κ. ΕΛΛΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ και το Δ.Σ. του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.
    Επίσης τους ευγνωμονούμε γιατί με την παρουσία τους συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη
( του Ολυμπισμού όλο το χρόνο στην Ηλεία στην Ελλάδα και των Άθλων του μυθικού Ηρακλή ) καθώς και  των άγνωστων μνημείων του δικτύου των πράσινων μονοπατιών της ευρύτερης ορεινής περιοχής του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ, σε συνδιασμό με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας στις οποίες συμμετέχουν ενεργά και στην ανάπτυξη του αειφόρου εναλλακτικού τουρισμού στην Πατρίδα μας που τόσο έχει ανάγκη, μετά τις πρόσφατες καταστροφές των σεισμών και των πυρκαγιών του 2007.
 Πανω από 450 χιλιομετρα διαδρομες εχει δημιουργησει τα τελευταια 10 χρονια ο Συλλογος μας, σε συνεργασια με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε – Ο.Ξ.Ν.Ε. στην περιοχη του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρυτερη ορεινη περιοχη της ΗΛΕΙΑΣ για ολες τις εποχες, για ολες τις ηλικιες!!
   Οι Σύλλογοί μας και το τοπικό Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ  αποφασισαν ν’ απονειμουν αναμνηστική πλακέτα στονΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  για την συμβολή τους στην ανάδειξη των μνημείων μας, των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ  και της ευρύτερης ορεινής περιοχής μας.
Επισης οι Συλλογοι μας και το τοπικο Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ αποφασισαν ν’ απονειμουν αναμνηστικη πλακετα στον ορειβατη κ. Γιαννη Δελληγιαννη και στις ορειβατησσες κ. Ελενη Θεοδωρακη, και κ. Μαρικα Δελληγιαννη,   
 για την προσφορα τους στην αναδειξη των μνημειων μας και των πρασινων μονοπατιων μας!!;
Η διανυκτέρευση θα γινει σε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ!!
 Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε  τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για τηναμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας σας διαβιβάζουμε και φωτογραφίες από άλλες  εξόρμησεις μας.
Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                                              ΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοσίευση σχολίου