p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ

Λιγότερους από 5 μήνες μετρά ο αναγεννηθείς Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοπίου, αφού οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου διεξήχθησαν περί τα τέλη Οκτωβρίου 2012.
Ωστόσο, τα 9 δραστήρια μέλη του Συλλόγου κατόρθωσαν να συντονίσουν, διοργανώσουν και φέρουν εις πέρας μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, και απέδειξαν ότι ακόμη και στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε οι νέοι άνθρωποι μπορούν να οραματιστούν το καλύτερο για τον τόπο τους, χρησιμοποιώντας όσο καλύτερα μπορούν το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτουν.
Ως απόδειξη των ανωτέρω αξίζει να υπογραμμιστούν οι σημαντικές δραστηριότητες της ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ, ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, του ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΥ ΜΠΑΖΑΑΡ, της ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ- στο Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου και συνδιοργανωτή το Φυσιολατρικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας- ,αλλά και μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον, μετά από σχετικές επαφές με τους αρμόδιους φορείς και συλλόγους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοπίου, μετά από συννενόηση με τη Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, Πανέτα Κωνσταντίνα, αποφάσισε να προγραμματίσει για τις πρωινές ώρες της 21/04/2013  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, αλλα και να δημιουργήσει ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΟΠΙΟΥ, με διαχειριστές μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Επίσης, ο ως άνω Σύλλογος, διοργανώνει το Σάββατο, 16/03/2013, ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ, καθώς και μια ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στη Ναύπακτο και το Τρίκορφο Φωκίδας, με πιθανές ημερομηνίες τις 14/04/2013 και 12/05/2013.
Όχι ως ήσσονος σημασίας κρίνονται και τα εξής: Από την ανασύσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου και έπειτα έγιναν προσπάθειες για την επίτευξη συγκεκριμένων πάγιων δραστηριοτήτων, που κρίνονται ως μείζονος σημασίας για την ψυχαγωγία, διαπαιδαγώγηση, αλλά και εκγύμναση όχι μόνο των κατοίκων του Πελοπίου, αλλά και των κατοίκων των γειτονικών χωριών, και για το σκοπό αυτό τα 9 μέλη του Συλλόγου αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν, ώστε να αποκτήσει το χωριό του Πελοπίου- η μεγαλύτερη τοπική κοινότητα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,με βάση την απογραφή του 2011- αυτά που οραματίστηκαν τα μέλη του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών -και πλέον- μηνών, στο χώρο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Μπαντουνείου, λειτουργεί ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ, με παραδοσιακούς, λαϊκούς και σύγχρονους χορούς, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ και ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ,αλλά και συνεχίζουν να λειτουργούν τα τμήματα εκμάθησης της κορεάτικης πολεμικής τέχνης ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ. Επιπλέον, κάθε Κυριακή απόγευμα ανοίγουν οι πύλες του Μπαντουνείου για να υποδεχθούν τους μικρούς φίλους του Συλλόγου και να προβάλουν ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, επιλεγμένες με σύνεση και προσοχή από τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και τους γονείς των παιδιών.
      Ωστόσο, οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως τα παραπάνω θα αποδειχθούν ''ένα πουκάμισο αδειανό'' εάν ΟΛΟΙ ΜΑΣ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 9 ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ- δεν αλλάξουμε νοοτροπία, δεν καταλάβουμε πως μόνο εάν αποκτήσουμε και καλλιεργήσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ θα καταστεί δυνατό να υπερκεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα. Προβλήματα που παρουσιάστηκαν ως οικονομικά, ενώ αυτό ήταν μόνο η επίφαση, αφού κατ'ουσίαν γεννήθηκαν ως προβλήματα αξιών και αρχών, και προέκυψαν στην πορεία ως οικονομικά. Εάν ακόμη και τώρα δε συνειδητοποιήσουμε και δεν κάνουμε σημαία μας πως η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ προς τον ΠΛΗΣΙΟΝ είναι θεμελιώδη για την επιβίωση και την εξέλιξή μας, θα χαθούμε, με τον ένα ήτον άλλο τρόπο. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοπίου προσπαθούν να αφουγκράζονται τις ΑΝΑΓΚΕΣ των μικρών ή μεγάλων ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ μας και να πραγματοποιούν με όσα μέσα διαθέτουν ενέργειες με στόχο την κάλυψη των αναγκών αυτών.
            Για το σκοπό αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος καλεί όλους τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Πελοπίου, τους δημότες Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και τον κάθε Άνθρωπο ξεχωριστά, να εργαστούν και να συνεργαστούν με σκοπό την Προώθηση του Πολιτισμού στο Πελόπιο, στο μέρος που απέχει μόνο 4 χιλιόμετρα από το λίκνο του πολιτισμού, την Αρχαία Ολυμπία, στο μέρος που υπήρξε η πρώτη ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Κυθηρίων και αργότερα μαζί με το χωριό Δούκα, οι πρώτες πρωτεύουσες του Δήμου Ολυμπίων, στα 1834, με την ανασύσταση του νέου ελληνικού κράτους.

         Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοπίου
         Ρόη Αντωνοπούλου
Δημοσίευση σχολίου