p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σοκ προκαλεί η είδηση για ''λουκέτο'' στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

Σοκ προκαλεί στους Δημότες της Αρχαίας Ολυμπίας η είδηση για ''λουκέτο'' στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα, εχθές το πρωί με έγγραφο κοινοποιήθηκε στους Ιατρούς και Νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας η απόφαση για μείωση των ωρών υποδοχής και νοσηλείας των ασθενών, αφού πλέον το Κέντρο Υγείας θα λειτουργεί μόνο κατά τις πρωινές ώρες- και όχι απογευματινές- και σε ό,τι αφορά τις εφημερίες του, αυτές θα γίνονται κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα.
Η συγκεκριμένη απόφαση, απόφαση που κρίνεται ως άδικη, μη μελετημένη, χωρίς στόχο και αποτέλεσμα, καταδεικνύει το γρήγορο και αλόγιστο...ίσως και ακαταλόγιστο των αποφάσεων των Πολιτικών Ηγετών μας, που τελευταία μας έχουν αρνητικά συνηθίσει σε τέτοιες αποφάσεις.
Εν προκειμένω, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας να στρερείται- κατά το ήμισυ- Κέντρου Υγείας βιαίως και άμεσα, όταν αφενός είναι το μοναδικό για τις 4 Δημοτικές Ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας, Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος και αφετέρου όταν στην Αρχαία Ολυμπία για τουλάχιστον 7 μήνες (από Απρίλιο έως και Οκτώβριο) συρρέουν εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών!
Συνειδητοποιούμε όλοι πλέον ότι προσπαθούν με κάθε νόμιμο ή παράνομο, άμεσο ή έμμεσο τρόπο να απομειώσουν και υποβαθμίσουν τη σημασία της Αρχαίας Ολυμπίας, και βέβαια και του χαρακτήρα της, αφού αναγκάζοντας σε υπολειτουργία το Κέντρο Υγείας της ''υπολειτουργούν'' και άλλοι τομείς άρρηκτα συνδεδεμένοι με αυτό. 


Δυστυχώς, τα παραπάνω πολύ απλά δε λαμβάνονται υπόψη από τους Ιθύνοντες, αφού συνήθως λαμβάνουν αποφάσεις όχι ύστερα από ώριμη σκέψη και σχεδιασμό.
Για το λόγο τούτο και ΚΑΛΩ- ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοπίου, ως Δημότισσα Αρχαίας Ολυμπίας, ως Κοινωνικό Ον και ως Άνθρωπος- σε ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ και ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ όλους όσοι συνειδητοποιούν ότι ο Δήμος μας πρέπει να οδηγηθεί με συγκεκριμένες δράσεις στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ, και όχι με τέτοιες αποφάσεις στην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

 Ροϊδουλα Αντωνοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: