p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Δ.Ε



Σχετικά με τις δράσεις που αποφασίσαμε να πραγματοποιηθούν στις 5 Ιουνίου κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον νομο Ηλειας , σας πληροφορούμε ότι θα γίνουν σε δύο περιοχές και συγκεκριμένα:
Στην περιοχή του δάσους ΦΟΛΟΗ, μπροστά από το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης, στο δ.δ. Κούμανι θα γίνουν οι παρακάτω δράσεις:
Η πρώτη αφορά πεζοπορία μέσα στο δάσος, περίπου 14 χλμ., σε ειδικά χαραγμένη διαδρομή. Η δεύτερη αφορά ποδηλατοδρομία πάλι εντός του δάσους σε ειδική διαδρομή 22 χλμ. και η τρίτη δράση αφορά τους κυνηγετικούς συλλόγους, όπου θα δημιουργηθεί χώρος έκθεσης θηραμάτων στην παιδική χαρά του Κέντρου. Στη συνέχεια θα γίνει απελευθέρωση φασιανών και ορτυκιών. Παράλληλα θα γίνουν ανακοινώσεις για ερευνητικά προγράμματα για τα μανιτάρια της περιοχής, καθώς επίσης και περίπατος με άλογα εντός του δάσους ? με πρωτοβουλία των κυνηγετικών συλλόγων.
Ώρα συγκέντρωσης: 10:30 μεσημείο συνάντησης: μπροστά στο Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης, στο Κούμανι Ηλείας (διασταύρωση με δρόμο Λάλα ? Λαμπείας)
11:00: Έναρξη πεζοπορίας
11:30: Έναρξη ποδηλατοδρομίας
12:00 : Δράσεις Κυνηγετικών Συλλόγων
Στις δράσεις θα συμμετέχουν οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Πύργου, Αμαλιάδας, Αρχ. Ολυμπίας και Κρέστενας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Διασωστική Ομάδα Φιγαλείας (ΔΕΟΦ), η Διασωστική Ομάδα Ηλείας, η ΠΡΟΤΕΚΤΑ, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου, η περιβαλλοντική αγωνιστική λέσχη Αμαλιάδας (ΠΑΛΕΑ), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωναϊτίκων «Ο Φενεός» κ.α.
Στη δεύτερη περιοχή (Θίνες Βαρθολομιού) έχουν προγραμματιστεί δράσεις που αφορούν σε καθαρισμό ακτών και παραθαλάσσιων δασών. Στην προσπάθεια αυτή μετέχουν η Δ/νση Δασών Ηλείας και τα τρία Δασαρχεία , Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, η ΕΣΕΠΑ Βαρθολομιού το Χαμόγελο του Παιδιού, όλες οι εθελοντικές φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις του Νομού μας, οι ΜΚΟ, τα δίκτυα εθελοντικών οργανώσεων και όλοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι του Νομού.
Ώρα συγκέντρωσης: 10:30 με σημείο συνάντησης: μπροστά στο Τουριστικό Περίπτερο

Δεν υπάρχουν σχόλια: