p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

ΟΛΗ Η ΗΛΕΙΑ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ: ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...


Από πόρτα σε πόρτα, από μαγαζί σε μαγαζί, από γραφείο σε γραφείο, από δρόμο σε δρόμο, από την αρχή μέχρι το τέλος της Ηλείας, από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό, από τα σχολεία στις εκκλησίες, Νέοι, Γέροι, Έφηβοι, Άνδρες και Γυναίκες. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι και δυνατοί ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ (ΝΕΟ) ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ: Η ΗΛΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΙΟΥΣ και για Σήμερα και για Πάντα.
ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΗΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΗΛΙΔΑ, Ο ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, Η ΟΛΥΜΠΙΑ, ΟΙ ΑΚΤΕΣ, ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗ ΓΗ. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ το Μέλλον των επερχόμενων γενεών. Αυτό πρέπει (και οφείλουμε) να’ναι το Δυναμικό, το Καθημερινό, το Σύσσωμο Μήνυμαπρος πάσα κατεύθυνση.
Γιώργης ΤάΚη Δόξας
Γιατί ήρθε η Ιστορική ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να συνταξιδέψουμε τον Άγγελο της Πίστης για να μεταφέρει το (ενιαίο) Κοινωνικό Μήνυμα Θυμού, Αγανάκτησης και Αναίμακτης Δράσης και Αντίδρασης στο προαναφερμένο ξεπούλημα της Πατρίδας Μας.
Οι Καθηγητές, οι Δάσκαλοι, οι Ιερείς, οι Επαγγελματίες, οι Αγρότες, οι Άρχοντες και οι Αρχοντευόμενοι, οι Γιατροί, οι Συνταξιούχοι. ΟΛΟΙ αυτοί που «κρύβουν» μέγιστη Πνευματική Δύναμη και Ωριμότητα κρίσης, να’ναι οι Αγγελιαφόροι για μια οργανωμένη και συντονισμένη μαζική Δράση και Ειρηνική Αντίσταση στη ξενόφερτη λαίλαπα.
Ας αφήσουμε τους καναπέδες, ας αφήσουμε τις καφετέριες, ας εγκαταλείψουμε ολοκληρωτικά και αμετάκλητα τον εφησυχασμό, ας δώσουμε τέλος στην «κλειστή μεταξύ γνωστών και φίλων» καταδίκη των πάντων. Γιατί ήρθε η Ιστορική ώρα να ξαναγεννήσουμε την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την ευθύνη για την διάσωση της Ιστορίας και του Πολιτισμού και να παλέψουμε με νύχια και με δόντια για τα Παιδιά Μας (και τα Παιδιά των Παιδιών Μας) να διασφαλίσουν σταθερό Αύριο Εργασίας, Ποιοτικής Ζωής, Αξιοπρέπειας και Ελευθερίας.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Ηλείοι,
Ήρθε η στιγμή να κοιτάξουμε κατάματα τα Παιδιά Μας και να τους ζητήσουμε ΣΥΓΝΩΜΗ. Για τα λάθη που κάναμε, για την «εύπορη» ζωή που χτίσαμε, για τους πολιτικούς που ψηφίσαμε, για την «βουβή αντίδραση» στην πολύμορφη ξεφτίλα που ανεχτήκαμε και για το τραγικό γεγονός ότι συνειδητά (ή ασυνείδητα) ότι χτίσαμε μια Ελλάδα που καμιά μα καμιά σχέση δεν είχε με την Ελλάδα που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές. Καλά είναι τα σπίτια, οι καταθέσεις, τα αυτοκίνητα, η life style επιβίωση, αλλά δεν αρκούν για την προσωπική μας υστεροφημίας απέναντι στα Παιδιά Μας. Λείπουν (από την οποιαδήποτε γονική κληρονομιά) οι ΑΡΧΕΣ, οι ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, και η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Αυτά είναι τα δυνατά και διαχρονικά στοιχεία / δεδομένα, για να δώσουν ΦΩΣ-ΚΟΥΡΑΓΙΟ-ΠΙΣΤΗ και Προοπτική στα Παιδιά Μας.
Κι όσοι πιστεύουν ή θέλουν να πιστεύουν ότι ο μεγάλος εχθρός είναι η οικονομική κρίση, πλανούνται πλάνην οικτρά. Ο μεγάλος και επικίνδυνος εχθρός είναι η απόλυτη γελοιοποίηση των Αρχών, του Φιλότιμου και της Αξιοπρέπειάς μας. Μην ακούτε τις «πληρωμένες» φωνές. Κλείστε τα μάτια και τα αυτιά σας στις «κατευθυνόμενες» εικόνες. Αγνοήστε τους ξενόφερτους σωτήρες. Απαξιώστε ειρηνικά και αξιοπρεπώς τους Ενόχους και Συνενόχους της Βουλής των Ελλήνων. Διαγράψτε από την σκέψη σας τα λαμόγια και τους κομπιναδόρους. Μακριά από το βρώμικο συνονθύλευμα ΑΥΤΩΝ που υπολόγισαν την ΗΛΕΙΑ ως οικονομικό μέγεθος, απαξιώνοντας την Ψυχή, το Φιλότιμο και την Αξιοπρέπειά Μας.
Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ το τέρμα αυτού του αναίμακτου ξεσηκωμού. Αυτό που βαθειά μέσα μου πιστεύω είναι ότι αυτή η μαζική Αντίδραση / Δράση, θα διατρανώσει την Ατομική και Κοινωνική Αλληλεγγύη «κλείνοντας» μια δύσοσμη Εποχή και Φωτίζοντας μια Νέα Εποχή. Για τούτο το σημαντικό λόγο, η ΗΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ. Ειρηνική, Σύσσωμη και Δυναμική. Ομπρός Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες…

Υ.Γ.: Το σημερινό κείμενο το αφιερώνω στον εκ Γαστούνης συμπατριώτη – έντιμο αγωνιστή κ. Δημήτρη Δήμου / Γερμανάκο, πρώτου (εκ των δεκάδων τηλεφωνημάτων που έλαβα από την Ηλεία) που με παρακίνησε για την σημερινή μου δημοσίευση.

(Για τους διαφωνούντες και συμφωνούντες η επικοινωνία μαζί μου είναι “ανοιχτή” στο 6975-064.016)...

Δημοσίευση σχολίου