p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ για «ΙΟΝΙΟΝ FM» και «ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ»Οι εξουσιαστές μας, οι άθλιοι γκαουλάϊτερ του «Ηλειαστάν» (Ν. Ηλείας)
 και τα μπερλουσκονικά φερέφωνά τους,
 φιμώνουν  ένα μαχητικό ελεύθερο Ραδιοσταθμό («ΙΟΝΙΟΝ FM»)
και κλείνουν ένα ανερχόμενο ανεξάρτητο Πορτάλ («ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ»)!!!...

Ντροπή!, ξαφνικά ο απλός συνειδητός Ηλείος πολίτης, βρέθηκε μπροστά σε ένα απίστευτο και θλιβερό φαινόμενο. Εν μια νυκτί, φονεύουν «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»!!.. Οι δεινοί εξουσιαστές μας και τα ντόπια παπαγαλάκια τους, το ηλειακό λόμπι των γκαουλάϊτερ που κυβερνάνε το Νομό μας εδώ και 20 χρόνια, οι θιγόμενοι κολλητοί τους μεγαλοεργολάβοι της ρεμούλας και της αρπαχτής, οι συναφείς τοπικές αργυρώνητες εφημερίδες-«λιβανιστήρια» της εκάστοτε εξουσίας, έκαναν το φασιστικής έμπνευσης «θαύμα» τους.
·         Επιβάλλεται, με αστείες δικαιολογίες, το εξαντλητικό πρόστιμο των 80.000 Ευρώ στο Ραδιοσταθμό «ΙΟΝΙΟΝ FM», για να φιμώσουν μια ελεύθερη φωνή της Ηλείας. Ο ξεκάθαρος πολιτικός λόγος, οι καθημερινές αποκαλύψεις για τις διαπλοκές και το ξεκοκάλισμα των χρημάτων του Ηλείου πολίτη, η φιλοξενία και η μαχητική προβολή ζωτικών θεμάτων του Νομού μας που …απολαμβάνουν δημοσιογραφικό «εμπάργκο» από τα αργυρώνητα και κατευθυνόμενα έντυπα της Ηλείας, τους ενοχλούν. Γιαυτό και θέλουν τον αφανισμό του αγωνιστικού Ρ/Σ. Η δραματική και οργισμένη Ανακοίνωση του Ρ/Σ με τίτλο «Σε θάνατο δια πνιγμού το ΙΟΝΙΟΝ FM!» που αποπνέει λεβεντιά κι αξιοσύνη, μας ευαισθητοποιεί.
·         Κλείνουν, «με τον τρόπο τους» ένα Πορτάλ το «ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ», την τολμηρή μαχητική σελίδα του Διαδικτύου που κατάφερε στο μικρό διάστημα των 9 μηνών, να ταράξει τα λιμνάζοντα και βρώμικα νερά  της ντόπιας έντυπης δημοσιογραφίας που την έβλεπαν ως τον πλέον θανάσιμο κίνδυνο για τα ειδησεογραφικά σκουπίδια που τάϊζαν (και ταΐζουν) τον δυστυχή ηλειακό λαό. Οι δημοσιογράφοι της Ιστοσελίδας, σεμνοί και με καθαρό μέτωπο ακόμη και αυτή τη στιγμή της μεθοδευμένης πολεμικής εναντίον τους, απαντούν με λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Έσυρε φωνή θραμβευτικιά: - Τετέλεσται! κι ήταν σα να λεγε: Όλα αρχίζουν».
Και από τα δυο αυτά τολμηρά και ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης της Ηλείας, με την μεγάλη ακροαματικότητα και αναγνωσιμότητα, παίρνουμε ένα  μάθημα δεοντολογίας, αυτογνωσίας και αδέσμευτης γνώμης.
Εμείς οι ενεργοί συνειδητοί Ηλείοι πολίτες προσθέτουμε την αδύνατη φωνή μας, και καλούμε τους αρμόδιους έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσουν αυτό το κατήφορο, γιατί τα λαϊκό ρεύμα της εποχής μας θα τους παρασύρει στην άβυσσο της αφροσύνης τους. Ο Νομός Ηλείας έχει και εστίες αντίστασης.
Ελπίζουμε οι δυο ελεύθερες φωνές της Ηλείας που σήμερα φιμώνονται, να συνεχίσουν  αύριο και πάλι το δρόμο της αξιοπρέπειας και της υγιούς δημοσιογραφίας που ξεκίνησαν.
Δίβρη (Λαμπεία) 9-6-2011
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού "ΔΙΒΡΗ" και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών "Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας"-Τηλ 6972295292,  e-mail: sotxsot@gmail.com)
Δημοσίευση σχολίου