p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Διήμερο Φεστιβάλ Οικολογικού ενδιαφέροντος στον Αλφειό (31/08-01/09/2013)

Eco Fest στον Αλφειό: Μια εναλλακτική πρόταση Περιβαλλοντικής ευαισθητοποιήσης και ψυχαγωγίας απάντηση στην οικονομική κρίση


Το Eco Fest γεννήθηκε προκειμένου να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση Περιβαλλοντικής ευαισθητοποιήσης και ψυχαγωγίας απάντηση στην οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Εκτός αυτού το Eco Fest φιλοδοξεί να ενημερώσει τους επισκέπτες για το πως η ανακύκλωση -σε πολλές και διάφορες μορφές της- μπορεί ν` αποτελέσει μέρος της καθημερινότητας τους με πολλαπλά περιβαλλοντικά και κοινωνικά ωφέλη.

Περιλαμβάνοντας ένα πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων (με παρουσία περιβαλλοντικών, εθελοντικών, φιλοζωικών συλλόγων και ομάδων αλλά και λειτουργία εργαστηρίων ανακύκλωσης υλικών και δημιουργίας, συναυλίες με τοπικά μουσικά σχήματα και dj`s κ.α.), ζητά να καθιερωθεί ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με τη φύση, αλλά και μια πρόταση πολιτιστική, μια πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και μια πρόταση εναλλακτικής διατροφής. Πολύ περισσότερο σήμερα, σε μια εποχή όξυνσης της βίας και των ξενοφοβικών συνδρόμων, οι ανοιχτοί ορίζοντες του Eco Fest είναι η καλύτερη απάντηση φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά και εμπνέοντας για το διαφορετικό.

Φορέας διοργάνωσης του είναι η Ομάδα Υποστήριξης Eco Pyrgos που επέλεξε τον χώρο πραγματοποιήσης του Eco Fest προκειμένου να δώσει τέλος στην χρησιμοποιήση του ως σημείου παράνομης εναπόθεσης κάθε είδους απορριμάτων -με την συνδρομή του Δήμου Πύργου- με αποτέλεσμα την αισθητική αναβάθμιση του!


ΙNFO: Ο χώρος διεξαγωγής του Eco Fest απέχει μόλις λίγα χλμ. από το κέντρο του Πύργου. Bρίσκεται ακριβώς δίπλα από την όχθη του ποταμού Αλφειού (μόλις 500 μέτρα από την Εθνική οδό Πύργου-Καλαμάτας, στρίβουμε αριστερά πριν την γέφυρα του ποταμού όπως φεύγουμε από Πύργο) και αποτελεί ένα ιδιαίτερα φιλόξενο φυσικό τοπίο.

Επικοινωνία: 6977 036100

Δεν υπάρχουν σχόλια: