p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΊΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ , ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΦΟΛΟΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                                              
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία Τηλ 6972295293                                       Λαμπεία (Δίβρη) 15 Σεπτεμβρίου 2011
   Αρ. πρωτ. 2010
Προς
1.    Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου
2.    Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο
3.    Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Κατσιφάρα
4.    Ειδική Γραμματέα Επιθερώρησης Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη
5.    Ειδικό Γραμματέα Δασών κ. Αμοργιανιώτη
6.    Γεν. Γραμματέα Α.Δ.Π.ΔΕ και Ι. κ. Αποστολόπουλο
7.    Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας κ. Κοτζιά
8.    Δ/ντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κ. Μπακουλόπουλο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γενική Δ/νση Δασών και Αγρ. Υποθέσεων Α.Δ.Π.ΔΕ και Ι.

ΘΕΜΑ: Ο Γεν. Δ/ντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Α.Δ.Π.ΔΕ και Ι. όχι μόνον μόνο «βγάζει λάδι» τα θλιβερά συμβάντα στο διαβόητο Μουσικό Φεστιβάλ της Φολόης, αλλά και …χαρίζει το  δάσος στους καταστροφείς και καταπατητές του!!!.

ΣΧΕΤΙΚΑ: α. Η υπ. αρ. 2006/2-9-2011 ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μας
                 β. Το υπ. αρ. 77559/1897/9-9-2011 έγγραφο του Δ/ντή  Δασών και Αγρ. Υποθέσεων

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι αρμόδιοι
            Άρκεσαν μόνον δυόμισι (αριθμός 2,5) αράδες στον καθύλην αρμόδιο Δντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντ. Κανταρζόπουλο με το άνω σχετ. (β) έγγραφό του (που κοινοποιήθηκε και σε Σας, και επισυνάπτουμε) να μας απαντήσει στην άνω σχετ. (α) ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μας που έλαβε με συντριπτικά στοιχεία συνοδευόμενα με άφθονο φωτογραφικό υλικό (αψευδείς μάρτυρες) για τα συμβάντα στο Μουσικό Φεστιβάλ στο δάσος της Φολόης Ηλείας, κυρίως όμως για τις καταστροφικές και εγκληματικές παρεμβάσεις (παλιές και νέες) στο σημείο ακριβώς που πραγματοποιήθηκε.

            Δεν ξέρουμε ποιους πρέπει να «συγχαρούμε» ή συλλυπηθούμε γιατί τοποθετήσανε τον εν λόγω κύριο κρατικό λειτουργό  θεματοφύλακα των Νόμων και Διατάξεων της συντεταγμένης Πολιτείας  και «φύλακα» των δασών της πατρίδας μας, ο οποίος όχι μόνον μόνο «βγάζει λάδι» τα θλιβερά συμβάντα στο διαβόητο Μουσικό Φεστιβάλ της Φολόης, αλλά και …χαρίζει το  δάσος στους καταστροφείς και καταπατητές του!!!.
            Γιατί, τι άλλο να υποθέσουμε όταν μας λέει για «παρυφές» δάσους, την καρδιά του θεσπέσιου δάσους όπου έχουν κοπεί εκατοντάδες ή χιλιάδες αιωνόβιες δρυς για υλοτομία ή για να γίνουν χωράφια των εγκληματιών του δάσους (που μάλιστα έχουν το θράσος να τα νοικιάζουν για Μουσικά Φεστιβάλ) ή μας λέει για «καμία Δασική Παράβαση» όταν όχι μόνο οι μαρτυρίες αλλά και το φωτογραφικό υλικό (ΓΥΣ, Google, δικές μας) τον διαψεύδουν!…
            Εμείς ελπίζουμε στη δική Σας άμεση παρέμβαση (ήδη ο κ. Υπουργός ΥΠΕΚΑ με το υπ. αρ. 6272/7-9-2011 έγγραφό του έδωσε εντολή για διερεύνηση του θέματος) και την απόδοση των ευθυνών όπου ανήκουν σε όλες τις βαθμίδες των κρατικών λειτουργών.
            Εν αναμονή ενεργειών και απαντήσεώς σας.

Μετά τιμής, ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας)
Δημοσίευση σχολίου