p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΘΥΜΙΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ



Μιλώντας ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο την Πέμπτη το μεσημέρι  υπό την προεδρεία του Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα με κύριο θέμα την κατανομή κονδυλίων για αστικές αναπλάσεις αφού εξέφρασε την έκπληξή του για την χρηματοδότηση της Ολυμπίας μεταξύ άλλων τόνισε :
« Η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας δεν έχει καν δημαρχείο αφού δεν μας επιτρέπεται να στεγάζουμε τις υπηρεσίες μας στο ανακαινισμένο κτίριο του «Ξενία». Οι περισσότερες υπηρεσίες μας στεγάζονται στο «παλιό δημαρχείο» το οποίο εκ της στενότητας του χώρου , παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα στην στέγη του με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μας .
Πέραν αυτού ως αστικό κέντρο η Αρχαία Ολυμπία αντιμετωπίζει οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα . Κάθε μέρα μπαίνουν στην πόλη 50 – 100 λεωφορεία . Στο καθημερινό κυκλοφοριακό «έμφραγμα» πρέπει να υπολογιστούν και τα δεκάδες ταξί.
Δυστυχώς η Ολυμπία δεν έχει σχέδιο πόλης. Δεν έχει είσοδο πόλης .  Δεν έχει Πάρκινκ .
 Όπως αντιλαμβάνεσθε όλοι, τα προβλήματα της Ολυμπίας μας εκθέτουν όχι μόνο ως δήμο, αλλά μας εκθέτουν ως χώρα διεθνώς . Η ενδεικτική αυτή κατανομή που γίνεται σήμερα με το συγκεκριμένο νούμερο που παρουσιάζεται πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να αναδείξουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που ακούει στο Παγκόσμιο  όνομα  της Ολυμπίας.»

« Το 2012 Ολυμπιακή Χρονιά»

Ένα ακόμα  σημαντικό επιχείρημα  υπέρ της Αρχαίας Ολυμπίας  έθεσε  παίρνοντας το λόγο, ευθύς αμέσως μετά, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές ο οποίος και είπε:
« Του χρόνου έχουμε Ολυμπιακή Χρονιά. Το γεγονός αυτό  πρέπει να αποτελέσει και  «ατού» της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδος . Στους παγκόσμιους  επισκέπτες η Ολυμπία , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να δείξει το καλύτερο της πρόσωπο. Η προβολή της Ολυμπίας θα είναι ταυτόχρονα πανελλαδική και παγκόσμια προβολή και της Περιφέρειας . Άρα, αν μου επιτρέπεται η φράση η κατανομή αυτή αποτελεί «προσβολή» για την Ολυμπία.   »
 Κατά την δευτερολογία του ο Γ.Γ. της ΠΔΕ Απόστολος Κατσιφάρας  άφησε να εννοηθεί ότι έγινε αποδέκτης του αιτήματος της Ολυμπίας και κατά την οριστική κατανομή θα χρηματοδοτηθεί με ευνοϊκότερους όρους  

Δεν υπάρχουν σχόλια: