p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδρίαση Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας


  Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά  όσο και σύσσωμου του    Δημοτικού Συμβουλίου  Αρχαίας Ολυμπίας κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του σώματος όταν ο πρόεδρος της ΤΚ Κοσκινά Γιάννης Μαντάς ενημέρωσε για  επιστολή που εστάλη στο ΙΚΑ της πόλης της Ολυμπίας συμφωνά με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του υποκαταστήματος. Καταρχήν το σώμα εκφράστηκε   ομόφωνα κατά της απόφασης της διοίκησης του οργανισμού και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να εξαντλήσει κάθε  επικοινωνία με την κεντρική εξουσία. Εμβόλιμα της συνεδρίασης  ο Δήμαρχος επικοινώνησε με το γραφείο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής  Ασφάλισης  Γιάννη Κουτσούκου  οπού και ενημέρωσε το σώμα για το κλείσιμο τηλεφωνικού ραντεβού την επαύριον. Αναφερθείς στις ενέργειες της δημοτικής αρχής ο κ Κοτζιάς τόνισε ακόμα ότι «υπήρξε η δέσμευση της διοίκησης του ΙΚΑ σε επίσκεψή μας στην Αθήνα ότι για όποια απόφαση θα ενημερωθούμε. Πέραν τούτου η απόφαση αυτή μειώνει την Ολυμπία.» Από πλευράς του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Δρακόπουλου υπήρξε η προτροπή «να γίνουμε πιο  «σκληροί»  ως δήμος και να πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος».  
Αντικαθιστώντας τον επικεφαλής της παράταξης του ο Παναγιώτης Φλέσσας «πρότεινε την ομόφωνη εξουσιοδότηση του δημάρχου από το Δ.Σ.» και « της έκφραση της έντονης αγανάκτησης του σώματος μέσω του τύπου».  Τέλος ο επικεφαλής της ελάσσονος Σωτήρης Αναστασόπουλος τόνισε ότι « είναι απόφαση ενταγμένη σε  γενικότερη κατεύθυνση που θέλει λιγότερο κράτος» ενώ πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο δυναμικότερων μορφών πάλης όπως π.χ. κλείσιμο δρόμου.    
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να  έρθει σε  επαφές  με τις παραγωγικές τάξεις του δήμου ( εμπορικό σύλλογο , σύλλογο ξενοδόχων , παράρτημα οικοδόμων) ώστε να συσταθεί διευρυμένη επιτροπή αγώνα όπου πέραν των άλλων θα καθορίσει και τις δράσεις της.
Κατά την συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος ενημέρωσε το σώμα « για το τεράστιο πρόβλημα των σχολείων όπου οι μαθητές, λόγω των ελλείψεων βιβλίων, χρειάζονται χαρτί και μελάνι για τις φωτοτυπίες τους.» Μάλιστα τόνισε ότι τα υπάρχοντα φωτοτυπικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αντίστοιχο με τους μαθητές  μέγεθος.   
 Η αλλαγή της έναρξης της εμποροπανήγυρις του Στρεφίου ( αντί 11. 9 στις 15.9) και η  δημόσια κλήρωση των θέσεων, παρουσία των ενδιαφερόμενων εμπόρων, απασχόλησε επί μακρών το σώμα. Κατά την διάρκεια της συζήτησης  ο δημοτικός σύμβουλος Παναγίωτης Φλέσσας  δήλωσε την παραίτησή του από την  επιτροπή που έχει αναλάβει την διεξαγωγή του πανηγυριού  λόγω της « μη σωστής λειτουργίας της». Απαντώντας  ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές τόνισε ότι «το πανηγύρι αρχίζει ουσιαστικά από σήμερα και μετά και όλοι πρέπει να έχουμε ως στόχο να γίνει ένα καλό πανηγύρι»,ενώ για τον απολογισμός της δράσης της επιτροπής, είπε ότι «θα γίνει με την ολοκλήρωσή του».    
 Το  θέμα της αιμοδοσίας και την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το αθλητικό σωματείο του Ολυμπιονίκη εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος. Ο εισηγητής αφού εξέφρασε «τα δημόσια συγχαρητήρια στην προηγούμενη δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία της δημιουργίας τράπεζας αίματος» κάλεσε όλους να «συμμετέχουν ενεργά στην αιμοδοσία την Κυριακή 2 Οκτώβρη στο χώρο του κλειστού γηπέδου.»
Την υποβολή αίτησης για την συμμετοχή του δήμου στο «σύμφωνο των δημάρχων» ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ.  Εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς  τόνισε ότι « έχουμε να κάνουμε με ένα σύμφωνο το οποίο προωθείται από  την  Ευρωπαϊκή Ένωση και παρέχει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δήμου να αξιοποιήσουν προγράμματα σχετικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες .» Κατά του «συμφώνου»  ψήφισαν ο Σωτήρης Αναστασόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος   μειοψηφίας Κώστας Μαρκόπουλος .
Το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απασχόλησε επί μακρών το σώμα αφού πέραν των τριών θεμάτων της ημερησίας διάταξης( εισηγητής ο Νίκος Κουτσομπίνας )  που σχετίζονταν με το θέμα , τέθηκαν ζητήματα κυρίως από τον αντιδήμαρχο Γιαννη Πανούτσο και την Μαρία Πατσή  δημοτική σύμβουλο της μείζονος   μειοψηφίας, που έχουν να κάνουν με μετρήσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν σε περιοχές του όρους  Ερυμάνθου.   
Στην ειδική συνεδρίαση που προηγήθηκε  ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές με την αρωγή του ορκωτού λογιστή Αγγελού Διονυσόπουλου και της διευθύντριας της οικονομικής υπηρεσίας  του δήμου Αγγελικής  Μαγκλάρα εισηγήθηκε το θέμα του ισολογισμού- απολογισμού οικονομικού έτους 2010  του πρώην καποδιστριακού δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας .    

Δημοσίευση σχολίου