p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Με πρωτοβουλία του αρμοδίου για θέματα  Παιδείας αντιδημάρχου  Γιώργο Γεωργακόπουλου πραγματοποιήθηκε ,την Δευτέρα το πρωί ,σύσκεψη με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του δήμου    Αρχαίας Ολυμπίας. Η σύσκεψη είχε ως σκοπό την ενημέρωση,  αλλά και την  ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που θα απασχολήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα με το άνοιγμα των σχολείων.
Αρχικά ο κ Γεωργακόπουλος  αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
« Σας συγχαίρουμε για την επιλογή σας  και την τοποθέτησή σας ως διευθυντές στα σχολεία του Δήμου μας . Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία (προσωπική και οικογενειακή) , δύναμη για την επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε και είμαστε σίγουροι ότι είστε έτοιμοι και διατιθέμενοι για ανάληψη πρωτοβουλιών για ένα ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία , για ένα δημιουργικό σχολείο εκπαίδευσης και παίδευσης των μαθητών έτσι ώστε να δημιουργήσουμε νέους με προσωπικότητα και κριτικό πνεύμα που θα μπορούσαν να «χρησιμοποιηθούν» και ως πυρήνες για την εξάπλωση και διάχυση ιδεών, αξιών, πολιτισμού, σχέσεων και διαλεκτικών στάσεων. Ως Δήμος θα είμαστε δίπλα σας , αρωγοί και συνεργάτες σε κάθε σας προσπάθεια γιατί πιστεύουμε ότι εσείς και το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό των σχολείων σας έχετε και τις εξειδικευμένες γνώσεις , την όρεξη, τη διάθεση , το μεράκι της προσφοράς , αλλά και τα ΠΑΙΔΙΑ  ότι μπορούν να προτείνουν , να επιλέγουν να διαλέγονται και να εκφράζουν τις δικές τους απόψεις .
Προσβλέπουμε σε τακτικές συνεδριάσεις που με τις καταθέσεις των ιδεών σας και των ιδεών μας θα δώσουμε αυτό που αξίζουν τα σχολεία του Δήμου μας .»
 Σε κάθε  διευθυντή  των σχολείων παραδόθηκε φάκελος που περιείχε  τηλέφωνα επικοινωνίας , δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συγχωνεύσεις των παλιών Σχολικών Επιτροπών σε δύο (μια για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μια για την δευτεροβάθμια) , το ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις και τη σύσταση των σχολικών επιτροπών, το ΦΕΚ για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και τέλος τις αποφάσεις του Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας με τον ορισμό του Δ.Σ. σε κάθε σχολική επιτροπή.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο Διονύσιος Κουρνούτας πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας και Αθλητισμού , ο Νίκος Σικοτακόπουλος πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, ο Αλέξης Κατσάνης πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.  Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης του δήμου, ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών Ανδρέας Γερασιμόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος .
 Τόσο από πλευράς του αντιδημάρχου όσο και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες τέθηκαν θέματα που αφορούσαν την εύρυθμη οικονομική λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων , την καθαριότητα και τις άλλες ανάγκες καθώς και την μεταφορά  των μαθητών .
Αναφερθείς στο φλέγον θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο ο Ανδρέας Γερασιμόπουλος  μεταξύ άλλων τόνισε ότι « μέχρι τις 31. 12 θα ισχύσει το περσινό  καθεστώς. Δηλαδή η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται από το ΚΤΕΛ με τον τρόπο που γίνονταν μέχρι τον Ιούνιο. Πέραν αυτού και προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την μεταφορά των παιδιών από τον Ιανουάριο και μετά ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε  διεθνή ,ανοιχτό, μειοδοτικό διαγωνισμό προς κάθε ενδιαφερόμενο για την ανάληψη του έργου .»
Ακόμα  μεταξύ άλλων εκτός από την ενημέρωση λειτουργίας των σχολικών επιτροπών δόθηκε έμφαση και διευκρινιστήκαν όλα τα στοιχεία του νόμου προκειμένου να διασφαλιστεί  η καθαριότητα στην οικονομική λειτουργία τους. Για τον σκοπό αυτό ανταλλάχτηκαν  απόψεις , δόθηκαν σχέδια και αμέσως θα ληφθούν αποφάσεις των σχολικών επιτροπών για την  συγκέντρωση  όλων των χρηματικών υπολοίπων των συγχωνευθέντων επιτροπών και για τον  προσδιορισμό του ποσού που θα διαχειρίζεται ο κάθε διευθυντής σχολείου. Τέθηκαν  τέλος κανόνες του σχεδίου που διασφαλίζουν την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου για την αντιμετώπιση των αναγκών των σχολικών μονάδων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: