p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ανοιχτό κάλεσμα προς Ηλείους, νέους αγρότες, βιοκαλλιεργητές, γεωπόνους

Ανοιχτό κάλεσμα προς Ηλείους, νέους αγρότες, βιοκαλλιεργητές, γεωπόνους, διδάκτορες  και μετα-διδακτορικούς ερευνητές σχετικούς με φυτοπροστασία, βιολογία φυτών και οικολογία, για το Ινστιτούτο του ΕΘΙΑΓΕ στον Κόροιβο Ηλείας
Δελτίο Τύπου, 09.05.2013
Πολλά χρόνια τώρα, δεκαετίες, βιώνουμε την αδιάλλακτη στάση αλλά και εντελώς αρνητική τοποθέτηση του κρατικού μηχανισμού, των κυβερνήσεων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στην ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Η γεωργική έρευνα απαξιώνεται διαρκώς και σταθερά. Όπως επίσης και η ελληνική γεωργία.
Επί σειρά ετών έχουν σταλεί επιστολές από τον γράφοντα για την αξιοποίηση του Ινστιτούτου, στους βουλευτές του νομού, το υπουργείο αλλά και τον πρώην νομάρχη και νυν αντιπεριφερειάρχη. Ουδείς ενδιαφέρθηκε. Απεναντίας υπήρξε βουλευτής που έβαλε 'τρικλοποδιά' στο όλο θέμα.
Επίσης προσπάθειες έγιναν και από άλλα πρόσωπα και φορείς όπως ο σύλλογος βιοκαλλιεργητών Ηλείας, όπου καμία δεν καρποφόρησε.
Η αδιαφορία των τοπικών αρχόντων είναι ηχηρή και καταστροφική.
Μέσα σε όλα αυτά διαπιστώνουμε και το επερχόμενο 'κλείσιμο' σχετικών αγροτικών σταθμών έρευνας προς μελλοντική πώληση σε ξένες πολυεθνικές.
Όλα ξεπουλιούνται σε αυτή την χώρα.


Ίσως είναι καιρός για μια πρωτοβουλία αυτοδιαχείρισης του εν λόγω ινστιτούτου στον Κόροιβο της Γαστούνης, με στόχο την αξιοποίησή  του με οργανωτικούς όρους αυτονομίας και αλληλεγγύης. Με το μυαλό στην αξιοποίηση του ιδρύματος ερευνητικά και απώτερο στόχο την υποστήριξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας.
Η πρόταση αφορά στην αυτοδιαχείριση και αυτοοργάνωση του Ινστιτούτου με σκοπό την υποστήριξη σε προβλήματα φυτοπροστασίας των αγροτών μας και παράλληλα στην προμήθεια σπόρων οπωροκηπευτικών στους αγρότες της Δυτικής Πελοποννήσου προς σχηματισμό μιας 'πράσινης' κοινότητας αυτάρκειας, με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.
Στο χέρι μας είναι η δημιουργία ενός πυρήνα αγροτικής ανάπτυξης προς όφελος της αγροτικής παιδείας της κοινωνίας μας ενάντια στη συστηματική προσπάθεια αποδόμησης των συνειδήσεών μας.
Γι αυτό ακριβώς απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα προς νέους αγρότες, βιοκαλλιεργητές, γεωπόνους, διδάκτορες  και μετα-διδακτορικούς ερευνητές σχετικούς με φυτοπροστασία, βιολογία φυτών και οικολογία, ώστε να αποφασίσουμε για το μέλλον του  Ινστιτούτου στον Κόροιβο.

Επικοινωνία
Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Βάρδα Ηλείας
http://kleisthenis.net/?page_id=244
697 3386615,  6937 930815

Δεν υπάρχουν σχόλια: