p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ο δήμαρχος του Γιακούτσκ στην Αρχαία Ολυμπία


Μια επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία

Πολιτιστικές ανταλλαγές και οικονομικές συμφωνίες


Μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα είχε ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζάς το Μεγάλο Σάββατο. Ο δήμαρχος της πόλης Γιακούτσκ της  Ρωσικής Δημοκρατίας της Γιακουτίας, Αϊσέν Νικολάεφ, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες  επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Δεββές και Πέτρος Γιαννακόπουλος,  συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση  των διμερών σχέσεων μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συμμετοχής αντιπροσωπείας της πόλης του Γιακούτσκ στη φθινοπωρινή τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι της Ρωσίας (2014). 


Στην συζήτηση που έγινε σε μια ιδιαίτερα εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, ο κ. Νικολάεφ και ο κ. Κοτζάς μίλησαν για τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν πλέον τις δύο πόλεις, δεσμοί και σχέσεις που θα διευρυνθούν και θα ενισχυθούν στο μέλλον.
« Βρίσκομαι ξανά στον ευλογημένο τόπο της Ολυμπίας, για την προώθηση και διεύρυνση των σχέσεων αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων μας, αλλά και ευρύτερα της περιφέρειας, μέσω πολιτιστικών, εκπαιδευτικών αλλά και εμπορικών και οικονομικών συνεργασιών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολάεφ.
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ευχαρίστησε τον ομόλογό του και δήλωσε ότι «Οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων πρέπει να είναι ουσιαστικές και όχι τυπικές και να εκφράζονται μέσω υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων για κοινό όφελος, και σεις αγαπητέ κ. Νικολάεφ με την σημερινή επίσκεψή σας και τις πρωτοβουλίες σας επιβεβαιώνετε με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη σας για την Ολυμπία. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι η  τελετή Αφής τον Μάιο του 2012 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου , στα πλαίσια της οποίας έγινε και η αδελφοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας και του Γιακούτσκ, δημιούργησε μια νέα αφετηρία με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Εύχομαι, και θα κάνουμε ότι μπορούμε, την ίδια επιτυχία να έχει και η αφή της Ολυμπιακής φλόγας για τους αγώνες του Σότσι».

Στην πολύωρη συνάντηση  συζητήθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες και δράσεις για το άμεσο μέλλον και την αφή της Ολυμπιακής φλόγας για τους αγώνες του Σότσι.
- Η συμμετοχή επίσημης αντιπροσωπείας της Πόλης του Γιακούτσκ.
-  Η διοργάνωση διαγωνισμού μεταξύ μαθητών με ολυμπιακά και ελληνικά θέματα, και οι καλύτεροι να επισκεφθούν την Ολυμπία, να συμμετάσχουν στην τελετή της αφής και να γνωρισθούν με τους μαθητές της Αρχαίας Ολυμπίας
- Η διοργάνωση έκθεσης με θέμα τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό που θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο της Ολυμπίας
- Την αποστολή παραδοσιακών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων στην Ολυμπία που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις.
- Ταυτόχρονες εκδηλώσεις στο Γιακούτσκ με Ολυμπιακά θέματα.


Σημαντική εμπορική  συμφωνία με την ΕΑΣ Ηλείας

Στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου οι
δύο αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας Γεράσιμο Καλλιμώρο και Δημήτρη Βάλαρη. Παρουσιάστηκαν τα αγροτικά προϊόντα της ένωσης και υπογράφτηκε πρωτόκολλο και συμφωνίες συνεργασίας για όλα τα προϊόντα με αιχμή την σταφίδα και το λάδι. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμαρχος του Γιακούτσκ, ζήτησε η συνάντηση και η υπογραφή των εμπορικών συμφωνιών να γίνουν στην Αρχαία Ολυμπία, κάτι που επιβεβαιώνει την σημασία και τον σεβασμό του προς την αδελφοποιημένη πόλη μας. Οι κ. Βάλαρης και Καλλιμώρος ευχαρίστησαν τον δήμαρχο κ. Κοτζά για την φιλοξενία και τόνισαν για μια ακόμη φορά τον ρόλο και την σημασία που μπορεί και πρέπει να παίξει η Ολυμπία στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας υπογράμμισε « Η Αρχαία Ολυμπία η ιστορία, ο πολιτισμός και η ακτινοβολία της αποτελούν τον ισχυρότερο πόλο και το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας  και της χώρας μας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στρέψουμε τις δυνάμεις μας και να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, να συνδυάσουμε τον πολιτισμό μας και την παράδοσή μας με τα προϊόντα μας. Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε , να ενισχύσουμε, και να διαφυλάξουμε την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και το κορυφαίο brand name, που αποτελεί  ένα από τους πιο ισχυρούς πόλους για την οικονομική ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας»
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: