p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ με ΔΗΛΩΣΕΙΣ με έωλες «ΑΠΕΙΛΕΣ» ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνει ΠΡΑΞΗ η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ!...



Πολιτικό ΄Αρθρο του Γιώργη ΤάΚη Δόξα
Ισχυρίζονται ότι «φταίνε» οι Αχαιοί. δεκτό. Λένε ότι η ευθύνη είναι στις Τράπεζες. δεκτό. Διάφοροι πιστεύουν ότι είναι οριστική απόφαση της Κυβέρνησης. δεκτό. ΄Αλλοι αναφέρουν είναι ένας –ακόμη- «δάκτυλος» του τραγικού Σόϊμπλε. δεκτό. Και ορισμένοι – ευτυχώς – διαβλέπουν συνωμοσία των Εξωγήϊνων για την «εξαφάνιση» της Ηλείας. κι’ αυτό δεκτό. 

΄Ο,τι και να συμβαίνει το γεγονός είναι ένα σαφές και οριστικό: Η πολυθρύλητη (και αναμενόμενη επί πολλά χρόνια ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ(!) ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. Αυτό το συγκλονιστικό ( πια τετελεσμένο) γεγονός δεν είναι δεκτό από κανέναν Ηλείο έστω κι αν ο πλανήτης Γη γυρίσει ανάποδα! Διαβάζω (στις Τοπικές Εφημερίδες) και πληροφορούμαι από αγαπητούς μου φίλους ότι έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος» Ψηφισμάτων/Δηλώσεων/ και «έωλων» - κατά την γνώμη μου – Απειλών και Φιλολογικών συζητήσεων. Ενέργειες παράλληλες όταν «χάθηκε» το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, τα λιμάνια Κατάκολου – Κυλλήνης, το σημαντικό Ταμείο Μολυβιάτη, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Αρχαίας Ολυμπίας και πολλά άλλα που σταδιακά οδήγησαν τον ευλογημένο τόπο σε πλήρη καταστροφή και απαξίωση.



Πιστεύω υπεύθυνα ότι έφθασε το «πλήρωμα του χρόνου, να εγκαταλείψουμε τις ανεύθυνες δηλώσεις τα (άνευ ανταποδοτικότητας) ψηφίσματα, τις (άνευ ουσίας) υποσχέσεις των Αρχόντων (όλης της Πολιτικής και Διοικητικής κλίμακας), τους (πρόχειρους) ενθουσιασμούς και τους (άκαπνους) λαϊκούς (ένθεν και κακείθεν) αγωνιστές και –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – να δούμε την σκληρή πραγματικότητα και ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ρεαλιστικά, μαχητικά και υπεύθυνα για να μην χάσουμε αυτό το σημαντικό έργο (την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ) για το δημιουργικό και παραγωγικό Αύριο του Τόπου Μας: της ΗΛΕΙΑΣ. Και επειδή δεν ελπίζω (και δεν πιστεύω) στο («κουβέντα να γίνεται αρκεί να περνάει ο καιρός στους χαχόλους Ηλείους, θα ου επιτραπεί να καταθέσω δημόσια τις προτάσεις μου:
1. Σύγκρουση με τους Πάντες και τα Πάντα. Τούτο σημαίνει για έναν (1) μήνα πλήρης αποκλεισμός της Ηλείας. Κλειστά «τα σύνορα» της Ηλείας. Κλειστή κάθε δραστηριότητα στον Νομό σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο. Με ένα (1) και μοναδικό αίτημα «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ». Κι αν γίνει ΠΡΑΞΗ νάμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και στην πρώτη γραμμή. Κι αν γίνει ΠΡΑΞΗ αυτή η συλλογική Δράση, τότε και μόνον θα καταλάβουν ΟΛΟΙ (ακόμη κι οι Εξωγήϊνοι) ότι οι ΗΛΕΙΟΙ δεν χαμπαργιάζουν τίποτα μπροστά στο αυτονόητο Δίκαιο. Δεν αναφέρομαι ούτε σε Επανάσταση, ούτε σε Εξέγερση». Επισημαίνω την αναγκαιότητα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ και ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Και μακάρι οι σημερινοί Ηγέτες (πολιτικοί – Αυτοδιοικητικοί – Συνδικαλιστές – Εκκλησία – Επιστήμονες κλπ) να «αφήσουν στην άκρη» το Εγώ ή την Ψηφολαγνεία και να γίνουν οι Μπροστάρηδες και οι Εμπνευστές. Αν και το βλέπω λίγο δύσκολο, εν τούτοις (οφείλω) να ελπίζω. 

2. Εταιρεία Λαϊκής Βάσης. Στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες (που δημιουργήθηκαν εκατοντάδες χρόνια μετά το μεγαλείο των Ελλήνων), έχει ιδιαίτερη επιτυχία ο θεσμός των Εταιρειών Λαϊκής Βάσης. Σημαντικά έργα που αποσιωπούν στην (ευρύτερη) κοινωνική διαχείριση, με τον «μηχανισμό» της (οποιασδήποτε) Εταιρικής συμμετοχής έχουν πραγματοποιηθεί στις Βόρειες χώρες της Ευρώπης και στη δική μας περίπτωση για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ είναι (ως ισχυρίζονται) μόνον οικονομικό, η οργάνωση και λειτουργία (με ικανούς και διορατικούς υπεύθυνους/στελέχη) μιάς Εταιρείας Λαϊκής Βάσης θα είχε πολλά οικονομικά οφέλη/αποτελέσματα για το επερχόμενο Αύριο της Ηλείας.

Αγαπητοί μου Συμπατριώτες,

όταν πριν 2.500 χρόνια οι Προγονοί Μας φώτισαν την Παγκοσμιότητα με δημιουργήματα πολιτισμού και ιστορίας, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι Μας συμβαίνει κι έχουμε αγγίξει τον ……….. του ολέθρου; Με πάσα ευθύτητα δεν μπορεί να χωρέσει στο νιονιό μου «ότι στα τόσα χαμένα θα προστεθεί και η απώλεια της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ» - Τσουγκρίστε τα (Πασχαλινά) αυγά με τους πάντες και τα πάντα. «΄Η τώρα ή Ποτέ!...



Γιώργης ΤάΚη Δόξας
Αθήνα, 9 Μαϊου 2013                                                                                                                                                                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: