p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Με τα άλογα στην Εκκλησία τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο στη Φιγαλεία!



Γιορτή του Αγίου Γεωργίου σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, και το ξωκλήσι πίσω από το Μοναστήρι της Φιγαλείας είχε την τιμητική του. Ο κόσμος έχοντας σύμμαχο και τον πολύ καλό καιρό... γέμισε την εκκλησία για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία.

Ευχάριστη έκπληξη για τον κόσμο ήταν η είσοδος των αλόγων (Φάρμας Κουκλαμάνη) στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με καβαλάριδες τους Γιάννη Κουκλαμάνη, Δημήτρη Κουκλαμάνη και Νικόλαο Βλάμη προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, ενός Αγίου που πάντα ήταν πιστός στο άλογό του και με αυτό κατατρόπωσε το κακό.

Πόλλα μικρά παιδάκια χάρηκαν αρκετά, καθώς δεν είχαν ξαναδεί άλογα και έτσι με την ευκαιρία αυτή οι φωτογραφίες από τους γονείς έπεφταν βροχή.

Ο ιερέας ευλόγησε τα άλογα και ευχήθηκε υγεία σε αυτά και στους καβαλάριδές τους αλλά και το έθιμο να συνεχιστεί.

Πηγή: patrisnews


Δεν υπάρχουν σχόλια: