p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

61χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη


Το γιατί τιμούμε τη μνήμη του εκτελεσμένου Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του δε χρειάζεται καμία ιδιαίτερη εξήγηση. Ζει και θα ζει στην καρδιά και τη συνείδησή μας.
Ο Μπελογιάννης και οι χιλιάδες άλλοι και άλλες, επώνυμοι και ανώνυμοι που δε δίστασαν να προσφέρουν και τη ζωή τους για το λαό, για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους. Ο Μπελογιάννης έγινε ήρωας, γιατί έκανε το καθήκον του ως το τέλος.

Ήταν συνειδητή, προμελετημένη η απόφασή του να πεθάνει. Ήξερε τι τον περίμενε, ήξερε ότι μπορούσε αν ήθελε να κερδίσει τη ζωή του, όμως δεν το ρίσκαρε, γιατί τον ενδιέφερε να κρατήσει τη συνείδηση και την αξιοπρέπειά του ως το τέλος, μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο Μπελογιάννης έχασε τη ζωή του από το εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν ήταν όμως οι στρατιώτες οι εκτελεστές του. Ούτε μόνο οι στρατοδίκες που αποφάσισαν το θάνατό του. Τον εκτέλεσε μαζί με τους συντρόφους η αστική τάξη της χώρας με τα όργανά της, το παλάτι, οι ΗΠΑ, και η κυβέρνηση Πλαστήρα. Ο Πλαστήρας μπορούσε να απαιτήσει την απονομή χάρης αλλά δεν το έκανε. Δεν έχει σημασία αν δεν το έκανε από φόβο ή από ιδεολογία. Το αποτέλεσμα μετράει.

Ο Νίκος Μπελογιάννης δεν ήταν απλά ένας κομμουνιστής που προσαρμοζόταν σε κάθε φάση του κινήματος, σε κάθε μορφή πάλης. Ήταν ο αγωνιστής, που διάλεξε το θάνατο, γιατί αγαπούσε πολύ τη ζωή, ζωή γι' αυτόν ήταν ο λαός πρωταγωνιστής.

Σήμερα, στις συνθήκες της κρίσης, όλα τα όπλα έχουν βγει από τη φαρέτρα. Μας κουνάνε το χέρι ότι παραβιάζουμε τη συνταγματική νομιμότητα, ότι υπονομεύουμε την οικονομία, γιατί στηρίζουμε τους εργαζόμενους και όχι τους καπιταλιστές, τα μονοπώλια. Μας απειλούν, γιατί καλούμε το λαό να μην πληρώνει τα χαράτσια, να μην πειθαρχεί στην απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, μας εγκαλούν γιατί καλούμε τους εργαζόμενους όπου μπορούν να εμποδίζουν την εφαρμογή ή να δυσκολεύουν την υλοποίηση αντεργατικών επιλογών.

Άλλοι μqς κουνάνε το χέρι, γιατί δε συμμορφωνόμαστε σε μια αντιμνημονιακή και αντιμερκελική δημαγωγία, γιατί δε συμφωνούμε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει υγιής καπιταλισμός, δεν υπάρχει πατριωτική αστική τάξη, μας καλούν σε ένα μέτωπο διαπραγμάτευσης με τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή συμφωνίας μαζί του. Γιατί διαπραγμάτευση σημαίνει δυνατότητα συμφωνίας.

Σήμερα τιμάμε τους λαϊκούς αγωνιστές, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ που έδωσαν τις ζωές τους για τα ιδανικά του κομμουνισμού με την αδιάλλακτη πάλη μας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, τη συνέχιση των αγώνων για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Ν.Ε. ΚΚΕ Ηλείας
αφιερώματα του ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ ...
 http://oreini-ileia.blogspot.gr/2011/03/59.html
http://oreini-ileia.blogspot.gr/2011/03/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: