p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με συνέντευξη που παραχώρησε  προς τα τοπικά ΜΜΕ  ο  δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αρχικά  αναφέρθηκε  στην  «συμμετοχή του  στην εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας  σαν νέο μέλος» μετά από απόφαση που ελήφθη από την ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. σύμφωνα με την οποία  «ο εκάστοτε δήμαρχος Ολυμπίας θεσμικά πλέον θα συμμετέχει».  
Στη συνέχεια αναφερόμενος «στην συνεργασία που είχε κατά την «πρώτη» ημέρα με τα μέλη της εφορείας σχετικά με την επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων», ο δήμαρχος τόνισε:
«Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Σπύρο Καπράλο με την συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη κ Χαράλαμπου Καφύρα καθώς και του αντιδημάρχου Γιώργου Δεββέ και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Παντελή Παντελάκου. Σκοπός μας πλέον είναι η συνεχής συνεργασία με την ΔΟΑ προκειμένου να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στο παγκόσμιο Ολυμπιακό κίνημα. Η δέσμευση που λάβαμε ήταν η συνεργασία προκειμένου να επαναλειτουργήσει και πάλι το μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το μουσείο έχει παραμείνει για κοντά 4 χρόνια κλειστό.  Στόχος του δήμου είναι η δημιουργία ενός θεματικού μουσείου της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας με τα οφέλη που αυτό θα συνεπάγεται για την πόλη. Μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ολυμπία. Αναφερθήκαμε τόσο στην συνάντηση με τον κ.Καπράλο όσο και στην ΔΟΑ στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία ως ένα Διεθνές Ολυμπιακό Πανεπιστήμιο μοναδικό σε όλο τον κόσμο.
Από την πλευρά μας όμως θέσαμε ως μείζον ζήτημα ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων θα λειτουργήσει ως ενίσχυση  της τοπικής οικονομίας και της αύξησης της επισκεψημότητας και διαμονής των επισκεπτών ή συνέδρων. Θέσαμε και το αίτημα του συλλόγου ξενοδόχων για καλή συνεργασία με την ΔΟΑ.»
             Ακολούθως ο δήμαρχος αναφέρθηκε  στην προετοιμασία  που απαιτείται να γίνει κυρίως από πλευράς δήμου για την τελετή της  Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 29 Σεπτεμβρίου,  για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας.
«Ξεκινάμε από αύριο με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν  εκπρόσωποι της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι την προετοιμασία για την τελετή αφής.» τόνισε ο δήμαρχος ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε σε  ζητήματα  χρηματοδότησης, δράσεις, φιλοξενίες, εκδηλώσεις κ.τ.λ

 Ακόμα  ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα δύο μεγάλα έργα : «της ανάπλασης της πόλης της Ολυμπίας» (το έργο έχει δημοπρατηθεί και είναι προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ) και το έργο «της ανάπλασης του οικισμού Δρούβα»  (προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της εκτέλεσης).
« Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει  ο δήμος για την προώθηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ ευρώ από διάφορους πόρους όπως το ταμείο Μολυβιάτη –ΕΣΠΑ- Εθνικούς Πόρους» είπε ο δήμαρχος.
 Εκτενής ήταν η αναφορά τόσο του δημάρχου όσο και του αναπληρωτή δημάρχου Γιώργου Δεββέ για την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μάλιστα για το λόγο αυτό από πλευράς δήμου   μοιράστηκε   πολυσέλιδη έκθεση  με τις δράσεις που έλαβαν χώρα καθ’ όλο το διάστημα των εκδηλώσεων του Μαΐου του 2012   και τα αντίστοιχα έξοδα για κάθε μια ξεχωριστά.
 Το δήμαρχο  εκτός του κ Δεββέ πλαισίωναν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Γεωργακόπουλος
  
Δημοσίευση σχολίου