p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ


ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 2.4.2013
Εμπρηστική επίθεση από ανθρώπους νύχτας,  δέχθηκε στο σπίτι του  στην Δίβρη Ηλείας , ο γιατρός και πρόεδρος του τοπικού Πνευματικού Κέντρου Σωτήρης Σωτηρόπουλος ο οποίος προ ημερών κατέθεσε στην εισαγγελία του Πύργου σημαντικά στοιχεία , για το σκάνδαλο της αναδάσωσης των 4 εκατομμυρίων ευρώ , του ελατοδάσους σε Δίβρη , Τσίπιανα, Κρυόβρυση και Αστρά το οποίο ουδέποτε κάηκε από πυρκαγιά όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ η «ΚΕ». 
Οι άγνωστοι δράστες , πήδησαν προχθές μετά τα μεσάνυχτα , τον μαντρότοιχο ύψους 2,5 μέτρων του Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Δίβρης και επιχείρησαν να κάψουν το αυτοκίνητο του κ. Σωτηρόπουλου ,  τοποθετώντας κάτω από αυτό ένα πλαστικό δοχείο με βενζίνη. Ο θόρυβος όμως της έκρηξης από το δοχείο και από το λάστιχο του αυτοκινήτου που έσκασε , ξύπνησε έναν περίοικο ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του έσβησε την φωτιά και ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβη αμέσως ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Αριστείδης  Ανδρικόπουλος με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και κλιμάκιο της σήμανσης για την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Κάτοικοι της περιοχής που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν στην «Ε» ότι λίγο πριν τον συμβάν είδαν να κινούνται στην περιοχή δύο περίεργα αυτοκίνητα . 
« Ο κακόβουλος μεταμεσονύκτιος εμπρησμός του άριστα φυλασσόμενου αυτοκινήτου μου με ένα πεντόλιτρο βενζίνης δεν είναι απλή ενέργεια . Είναι μια μεθοδευμένη μικρή τρομοκρατική πράξη που είχε προφανή στόχο να φιμώσει τη φωνή μου, ως ενεργού πολίτη. Από μεγάλη τύχη και την αυτοθυσία ενός ανθρώπου που με κίνδυνο της ζωής του έσβησε το φλεγόμενο όχημα, γλίτωσαν στο παρά πέντε από το παρανάλωμα του πυρός το «Πνευματικό Κέντρο Δίβρης  με την βιβλιοθήκη των 10.000 τόμων βιβλίων, ο παραδοσιακός ξενώνας και τα παρακείμενα σπίτια.
Περιμένω και ελπίζω ότι η Αστυνομία Ηλείας και η Πυροσβεστική Αρχ. Ολυμπίας (που ομολογουμένως έσπευσαν και έδρασαν αστραπιαίως) να βρουν τους εγκληματίες δράστες . Επιπροσθέτως δε, συνδυάζω και το γεγονός ότι προ ολίγων ημερών ο εισαγγελέας Πύργου  με κάλεσε να καταθέσω την άποψη μου πάνω στην αποκαλυφθείσα  από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» σκανδαλώδη υπόθεση των 4 εκατομμυρίων Ευρώ, για αναδάσωση του ελατοδάσους της Λαμπείας που δεν κάηκε ποτέ…» – αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σωτηρόπουλος .   
Οπως  είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ η «ΚΕ»  σε μια περιοχή που ποτέ δεν έχει καεί, η πολιτεία έδωσε  σε ιδιώτη -μέσω του δασαρχείου Πύργου- περίπου 4 εκατ. ευρώ για την αναδάσωση και την αποκατάσταση ενός δάσους, που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.  Μάλιστα, όρισαν  ως επιβλέποντα του έργου έναν δασολόγο, που ελέγχεται από τους επιθεωρητές ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για την παραβατική του συμπεριφορά καθώς με έναν ακόμη δασικό υπάλληλο φέρεται  να αποχαρακτήριζαν  υπέρ ιδιώτη δημόσιες δασικές εκτάσεις, που κάηκαν από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2007 στην Ηλεία. 
Η σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ιδιώτη είχε υπογραφεί από τους αρμόδιους του δασαρχείου Πύργου την Παραμονή των Χριστουγέννων του 2012 (!)
Για το θέμα υπήρξε άμεσα εισαγγελική παρέμβαση με εντολή της διερεύνησης του αδικήματος της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ενώ κατατέθηκαν ερωτήσεις στη Βουλή και την Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΕΕ. –




Δεν υπάρχουν σχόλια: