p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.....


ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ

       ΣΑΒΒΑΤΟ  20/4/2013,
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
«…..Εμείς πιστεύουμε στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας. Και η προσπάθειά μας, ο αγώνας μας είναι να γίνει η θεωρία αυτή πραγματικότητα για την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο! Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας…..»

                        ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
         [Από την απολογία του στο στρατοδικείο]


Νέοι και νέες,
Εργαζόμενοι, Αγρότες, Αυτοαπασχολούμενοι, Άνεργοι

Το γιατί τιμούμε τη μνήμη του εκτελεσμένου Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του δε χρειάζεται καμία ιδιαίτερη εξήγηση. Ζει και θα ζει στην καρδιά και τη συνείδησή μας. Ο Μπελογιάννης και οι χιλιάδες άλλοι και άλλες, επώνυμοι και ανώνυμοι που δε δίστασαν να προσφέρουν και τη ζωή τους για το λαό, για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους. Ο Μπελογιάννης έγινε ήρωας, γιατί έκανε το καθήκον του ως το τέλος. Ήταν συνειδητή, προμελετημένη η απόφασή του να πεθάνει. Ήξερε τι τον περίμενε, ήξερε ότι μπορούσε αν ήθελε να κερδίσει τη ζωή του, όμως δεν το ρίσκαρε, γιατί τον ενδιέφερε να κρατήσει τη συνείδηση και την αξιοπρέπειά του ως το τέλος, μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Ο Μπελογιάννης έχασε τη ζωή του από το εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν ήταν όμως οι στρατιώτες οι εκτελεστές του. Ούτε μόνο οι στρατοδίκες που αποφάσισαν το θάνατό του. Τον εκτέλεσε μαζί με τους συντρόφους του η αστική τάξη της χώρας με τα όργανά της, το παλάτι και η κυβέρνηση Πλαστήρα. Σε κοινή πλεύση με τις ΗΠΑ. Ο Πλαστήρας μπορούσε να απαιτήσει την απονομή χάρης αλλά δεν το έκανε. Δεν έχει σημασία αν δεν το έκανε από φόβο ή από ιδεολογία. Το αποτέλεσμα μετράει.
Ο Νίκος Μπελογιάννης δεν ήταν απλά ένας κομμουνιστής που προσαρμοζόταν σε κάθε φάση του κινήματος, σε κάθε μορφή πάλης. Ήταν ο αγωνιστής, που διάλεξε το θάνατο, γιατί αγαπούσε πολύ τη ζωή, ζωή γι' αυτόν ήταν ο λαός πρωταγωνιστής.
Οι αξίες και τα οράματα για τις οποίες έδωσε τη ζωή του ο Νίκος Μπελογιάννης, εξακολουθούν να εμπνέουν τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες.
Ο ηρωισμός και οι θυσίες των κομμουνιστών αγκαλιάζουν το χθες και το σήμερα, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές.
Γι’ αυτό, 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη (30/3/1952), τα λόγια από την απολογία του, είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, αφού  απέναντι στην καπιταλιστική κρίση, δεν υπάρχει πιο αποκαλυπτική ιστορική στιγμή για να κατανοηθεί από πλατιά τμήματα εργαζομένων ότι ο τεράστιος πλούτος που συσσωρεύει η τάξη των εκμεταλλευτών είναι από την δουλειά και τον ιδρώτα των πολλών. Η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας από την εργατική τάξη, η αντίθεση μεταξύ του κεφαλαίου και της εργασίας, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης παίρνει ή μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, είναι που φοβίζει την πλουτοκρατία.
Σήμερα, στις συνθήκες της κρίσης, όλα τα όπλα έχουν βγει από τη φαρέτρα. Μας κουνάνε το χέρι ότι παραβιάζουμε τη συνταγματική νομιμότητα, ότι υπονομεύουμε την οικονομία, γιατί στηρίζουμε τους εργαζόμενους και όχι τους καπιταλιστές, τα μονοπώλια. Μας απειλούν, γιατί καλούμε το λαό να μην πληρώνει τα χαράτσια, να μην πειθαρχεί στην απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, μας εγκαλούν γιατί καλούμε τους εργαζόμενους όπου μπορούν να εμποδίζουν την εφαρμογή ή να δυσκολεύουν την υλοποίηση αντεργατικών επιλογών.
Άλλοι μας κουνάνε το χέρι, γιατί δε συμμορφωνόμαστε σε μια αντιμνημονιακή και αντιμερκελική δημαγωγία, γιατί δε συμφωνούμε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει υγιής καπιταλισμός, δεν υπάρχει πατριωτική αστική τάξη, μας καλούν να ακολουθήσουμε το Αμερικάνικο μοντέλο οικονομίας και σε ένα μέτωπο διαπραγμάτευσης με τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή συμφωνίας μαζί του. Γιατί διαπραγμάτευση σημαίνει δυνατότητα συμφωνίας.
Σήμερα τιμάμε τους λαϊκούς αγωνιστές, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ που έδωσαν τις ζωές τους για τα ιδανικά του κομμουνισμού με την αδιάλλακτη πάλη μας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, τη συνέχιση των αγώνων για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4/2013,  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ  ΑΜΑΛΙΑΔΑ.

Ώρα 7:30 μ.μ.  κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη.


Ομιλία από τον Βίκτωρα Θωμόπουλο
μέλος του Γ.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ, γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ


* Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων και πορεία στους κεντρικούς δρόμους

Ο Νίκος Μπελογιάννης Ζει και θα Ζει στην καρδιά και τη συνείδηση μας
  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ
Δημοσίευση σχολίου