p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Σ. Σωτηρόπουλος:Ζητούνται διευκρινήσεις σε εξαιρετικώς ενδιαφέροντα και «περίεργα» θέματα στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας


Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
            Επειδή είχατε την ευγενή καλοσύνη να δημοσιοποιήσετε (στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ του Νομού) τα θέματα του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου και επειδή μεταξύ των πολλών, διακρίναμε και ξεχωρίσαμε 2-3 σοβαρότατα, παρακαλούμε στην αυριανή συνεδρίαση να διαβάσετε τις παρακάτω ερωτήσεις-ενστάσεις-παρατηρήσεις, ως μια εκ του νόμου και της δεοντολογίας παρέμβαση, ημών των δημοτών Αρχ. Ολυμπίας που δεν έχουμε την δυνατότητα να παραστούμε.
            Τα άνω προς συζήτηση και λήψη απόφασης αναφερόμενα θέματα, εντελώς αδιευκρίνιστα, γενικά, αόριστα και εν πολλοίς «περίεργα» μας δημιουργούν εύλογες απορίες. δεδομένου ότι  δεν ενημερώνουν όχι μόνο τον απλό δημότη αλλά (στη πρόσκληση) ούτε τον δημοτικό σύμβουλο που θα κληθεί να ψηφίσει, χωρίς να ξέρει λεπτομέρειες. 
Συγκεκριμένα, Εξηγείστε μας: 
Πρώτον, τι θα πεί «Επιβολή τέλους παρεπιδημούντων στις Δημοτικές Ενότητες Φολόης, Λαμπείας, και Λασιώνος»; Μήπως πάτε να βάλετε κάποιο «χαράτσι» ή κεφαλικό φόρο στους παρεπιδημούντες και μάλιστα στους πλέον φτωχούς, άγονους και απομακρυσμένους πρώην Δήμους; Δεν αρκεί που πληρώνουν νερό (που δεν καταναλώνουν) δημοτικά τέλη φωτισμού (που δεν χρησιμοποιούν); Ή μήπως θέλετε να τους εκδιώξετε και να μη ξαναπατήσουν στα χωριά μας;

Δεύτερον, τι θα πεί «Εγκρίσεις ΑΠΕ διαφόρων έργων»; Και πάλι επαναφέρετε ένα θέμα σοβαρότατο, για το οποίο σας είχαμε ρωτήσει προ καιρού και δεν απαντήσατε (όπως άλλωστε δεν απαντάτε σε κανένα θέμα ή αίτημα και γιαυτό ο κ. Εισαγγελέας Ηλείας διέταξε αυτεπάγγελτα, και σας κάλεσε σε προανάκριση). ΑΠΕ  αν δεν κάνουμε λάθος (διορθώστε μας) θα πει ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, και ποία είναι αυτά τα έργα στο Δήμο μας που δεν μας ενημερώνετε και θα εγκρίνετε, χωρίς να γνωρίζουν οι δημότες σας για τυχόν επιπτώσεις (περιβαλλοντικές κλπ)
Τρίτον, τι είναι αλήθεια το νέο Μνημόνιο (έχουμε τρομάξει με τη λέξη!) που πάτε να περάσετε «Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με άλλους δήμους και φορείς για το πρόγραμμα «Τόποι-Μύθοι και Άθλοι του Ηρακλή»; Θέλουμε να ξέρουμε.
Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Έχετε εκ του Νόμου και την Δεοντολογία υποχρέωση, να ενημερώνετε εμάς τους δημότες σας για τέτοια θέματα (και πληθώρα άλλων που συζητάτε αύριο).
Γιαυτό παρακαλούμε, αφού δώσετε τις δέουσες εξηγήσεις να αναβάλλετε την συζήτηση, τουλάχιστον γιαυτά τα τρία θέματα μέχρις ότου λάβουμε γνώση, όχι μόνο εμείς αλλά και τα περισσότερα μέλη του Δημοτικού σας Συμβουλίου (που ρωτήθηκαν και δήλωσαν άγνοια)

Μετά τιμής
Ο πρόεδρος 
Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Δημοσίευση σχολίου