p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


Με «κορμό»  συζήτησης τα   θέματα της ημερησίας  διάταξης της συνεδρίασης της  19ης Απριλίου, που είχαν αναβληθεί , συνήλθε  την Παρασκευή το απόγευμα το ΔΣ Αρχαίας Ολυμπίας.  
Ανοίγοντας την συνεδρίαση ο δήμαρχος  Θύμιος  Κοτζιάς ενημέρωσε το σώμα για την ευρεία σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με την υδροδότηση από τον Ερύμανθο ποταμό,  με την συμμετοχή  υπηρεσιακών παραγόντων  της Π.Δ.Ε. και της Π.Ε. Ηλείας, μελών  του Δ.Σ.  Διαβαθμιδικού Συνδέσμου και  εκπροσώπων των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.
«  Το  έργο αυτό είναι  πάρα πολύ σημαντικό για τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Το φυσικό του αντικείμενο ( αντλιοστάσιο και δίκτυο) έχει τελειώσει και  απομένουν οι συνδέσεις με τους οικισμούς.  Σήμερα το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να μπουν κάποια χρονοδιαγράμματα ως προς την ολοκλήρωση των συνδέσεων και την  λειτουργία του αντλιοστασίου  . Εμείς από πλευράς μας τονίσαμε ότι έχουμε σε εξέλιξη μια εργολαβία με τις συνδέσεις, που βάσει προγραμματισμού θα έχει ολοκληρωθεί  μέχρι τέλος Μαΐου στους  οικισμούς  Αρχαίας Ολυμπίας, Πλατάνου και Πελοπίου  και μέχρι τέλος Ιουνίου   στα μικρότερα χωριά. Οι δεσμεύσεις μας αυτές θα κατατεθούν και γραπτώς προς την Διαχειριστική αρχή.» είπε μεταξύ άλλων  ο δήμαρχος.   


Τοποθετήσεις παρατηρήσεις παρατάξεων αντιπολίτευσης.  

            Από πλευράς  του  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ.Σοφιανού τέθηκε το θέμα της «δυσλειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου» με αποτέλεσμα, όπως είπε ,  «να υπάρξει αρνητική εικόνα του δήμου αφού  ο τοπικός τύπος έγραψε ότι «ο δήμος δεν είχε αναρτήσει  στο διαδίκτυο όπως όφειλε τα οικονομικά του στοιχεία»».  Ακόμα ο κ Σοφιανός  έθεσε το θέμα της Ολυμπίας  Οδού και ρώτησε για «την απουσία του δημάρχου  από την  συνάντηση  δημάρχων  Ηλείας με τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του  σε εργοτάξιο του έργου στο Ζευγολατιό.»
 Ο Σωτήρης Αναστασόπουλος επικεφαλής της ελάσσονος έθεσε το θέμα «της υδροδότησης της Τ.Κ. Σμίλα από τον Ερύμανθο»  ενώ τοποθετηθείς επί της γενικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθεί η πολιτεία στην χρήση του πόσιμου νερού τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε με κοινωνικό  αγαθό το οποίο πρέπει να δίνεται δωρεάν στους δημότες.»
Από πλευράς της παράταξης  του Πανάγου Παντελάκου ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Φλέσσας αναφέρθηκε «στην παραλαβή από τον δήμο του  ελικοδρόμιου  του Πλατάνου και στις μεταβολές που πρέπει να γίνουν ώστε από στρατιωτικό να μετατραπεί σε πολιτικό» .

Απαντήσεις δημοτικής αρχής

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε εργοτάξιο της «Ολυμπίας Οδού»  ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς τόνισε ότι «δεν υπήρχε ενημέρωση για τον ερχομό του. Παρά ταύτα υπήρξε συνεννόηση με τον δήμαρχο Πύργου για  να τεθεί το θέμα του κλεισίματος ραντεβού με τον πρωθυπουργό όπου και  θα συμμετέχουμε και θα θέσουμε το αυτονόητο. « Δεν γίνεται η Ολυμπία Οδός να μην φτάνει στην Ολυμπία»».
Ως προς το θέμα της υδροδότησης της κοινότητας Σμίλας ο δήμαρχος τόνισε ότι «δεν ήταν  μέσα στο αρχικό σχεδιασμό του έργου γιατί το χωριό υδροδοτείται με καλής ποιότητας νερού  από τις πηγές της Αύρας.» Συνεχίζοντας ο δήμαρχος διαβεβαίωσε  ότι  «αν οι κάτοικοι θέλουν να ενταχθεί το χωριό τους  στην υδροδότηση από  τον Ερύμανθο,  τότε θα   κάνουμε αντίστοιχη  μελέτη ώστε να ζητηθεί και η χρηματοδότηση του έργου.  ».
 Ως προς το θέμα των οικονομικών  στοιχείων ο αρμόδιος της οικονομικής υπηρεσίας αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος τόνισε ότι « το πρόβλημα ήταν καθαρά τεχνικό και δημιουργήθηκε επειδή το σύστημα της μηχανογράφησης δεν «διάβαζε» τα νέα στοιχεία». Συνεχίζοντας επ’  αυτού ο κ Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι  «διαβεβαιώνω   το σώμα ότι έχουν μεταδοθεί τα στοιχεία και ότι  ο δήμος δεν θα έχει καμία επίπτωση».
 Ως  προς το ελικοδρόμιο Πλατάνου ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος τόνισε ότι « από την εποχή που ήμουν   πρόεδρος της κοινότητας είχα  κάνει προσπάθεια για την μετατροπή του σε «πολιτικό». Συνεχίζοντας ο κ Γεωργακόπουλος  αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να αλλάξουν οι προδιαγραφές λειτουργίας  είπε:   «Χρειάζεται να γίνει καθαίρεση του λόφου, ταπείνωση της περίφραξης , αλλαγή φωτισμού κτλ. Ο προϋπολογισμός του  έργου είναι  περίπου 15.000 ευρώ.     Για όλα αυτά υπάρχει σχετικός φάκελος  αλληλογραφίας που αποδεικνύει τις προσπάθειές μας. Εκεί είναι  τα έγγραφά  μας για να  εντάξουμε το ελικοδρόμιο στους χάρτες αεροναυσιπλοΐας αλλά και η αλληλογραφία με την Πολεμική Αεροπορία και τα πορίσματα από τις δύο  αυτοψίες  των  στελεχών   της Υ.Π.Α.»

Προ ημερησίας διάταξη      

Την  εκπροσώπηση του δήμου –κατόπιν προσκλήσεως -   σε εκδηλώσεις που διοργανώνει μέσα Μαΐου  ο  δήμος   Φλωρεντίας  αποφάσισε το σώμα μετά από σχετική εισήγηση του αναπληρωτή δημάρχου Γιώργου Δεββέ.
Ακολούθως  ο  πρόεδρος του ΔΣ Θεόδωρος Παπαηλιού ανέγνωσε προς  ενημέρωση του σώματος  επιστολές συλλόγων και πολιτών μεταξύ των οποίων ήταν  του   Συλλόγου Διβριωτών με θέμα τοποθέτηση πινακίδας προς τιμήν του Παύλου Μάτεσι, της Πανελλήνιας Ένωσης Διβριωτών  με παρατηρήσεις επί  τριών  θεμάτων  της ημερησίας διάταξης και  ενός δημότη με θέμα   την αναδάσωση στην Κρυόβρυση.

Ημερήσια διάταξη
  
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξης Κατσάνης και η κτηνίατρος Ευγενία  Μπούρα παρουσίασαν το σχέδιο για τον εμβολιασμό για την λύσσα των αδέσποτων αλλά και των ιδιόκτητων  σκύλων και γατών.  
 Στην συνέχεια ο  πρόεδρος της Κοινωφελούς Εταιρίας του δήμου  Αριστείδης Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος «στους  δύο μεγάλους στόχους  για τη φετινή περίοδο »   ανέφερε  «την μετατροπή του ΚΑΠΗ σε Κ.Η.Φ.Η.»  και «την οργάνωση και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» . Όπως τόνισε ο εισηγητής και οι δύο προτάσεις «είναι χρηματοδοτούμενες , θα εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας  και από πλευράς δήμου θα καταβληθεί μόνο το ποσό των εγγυητικών επιστολών». 
 Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πανούτσος αναφέρθηκε στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο προτείνοντας  «την συμπαράσταση του ΔΣ».  Ο Κ. Σοφιανός αναφέρθηκε εκ νέου στο κλείσιμο των τριών προηγούμενων «εταιρειών» δηλώνοντας ότι όσο αυτό εκκρεμεί η παράταξή του θα καταψηφίζει σχετικά θέματα, ενώ  ο Παναγιώτης Φλέσσας( επίσης καταψήφισε)  πρότεινε να «αλλάξουμε την πολιτική μας ως προς την παραχώρηση του θεάτρου και να τεθεί πλαφόν παραχώρησης π.χ. 15% προς τους καλλιτέχνες.  »
Απαντώντας ο Αριστείδης Παναγιωτόπουλος αφού συμφώνησε με την κατάσταση των απλήρωτων εργαζομένων   τόνισε ότι «οι «παλιές εταιρείες» δεν έχουν συγχωνευτεί στην Κοινωφελή» ενώ ως προς το ποσοστό της παραχώρησης είπε ότι  
« με 15% δεν θα έρθει κανείς. Η μόνη δυνατότητα  που έχουμε  είναι της παραχώρησης,  αφού η εταιρία αδυνατεί να «αγοράσει» εκδηλώσεις .Άρα   απομένει να αποφασίσουμε  αν θέλουμε να κάνουμε φεστιβάλ ή δεν θέλουμε».
   

Δημοσίευση σχολίου