p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Σ.Τ.Ο. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ




Συνεδρίασε την Τρίτη το πρωί στο δημαρχείο το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Αρχαίας Ολυμπίας υπό την προεδρεία του αρμόδιου αντιδημάρχου σε θέματα πολιτικής προστασίας Γιώργου Γεωργόπουλου.
 Ανοίγοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων ο κ Γεωργακόπουλος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη τόνισε μεταξύ άλλων:  
« Επιδιώκουμε την σύνθεση των απόψεων και την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων   προκειμένου να έχουμε  καλά αποτελέσματα για τον  δήμο και τους δημότες. Η συνεργασία που είχαμε τόσο κατά την περσινή θερινή περίοδο αλλά και το φετινό χειμώνα με την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης των πλημμυρών απέδειξε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις αυτές. Για παράδειγμα αναφέρω τις παρεμβάσεις που κάναμε ώστε να απελευθερώσουμε καλλιέργειες εκτάσεις σε Πλάτανο, Πελόπιο, Στρέφι κτλ. Κατορθώσαμε να προστατεύσουμε τον βιολογικό καθαρισμό Αρχαίας Ολυμπίας. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το ίδιο σε εκτάσεις στα παρόχθια του Αλφειού.( Λιναριά, Μουριά, Κάμμενα, Λούβρο, Ασπρα Σπίτια)»

  Συνεχίζοντας ο κ Γεωργακόπουλος συνδυάζοντας τα «χειμερινά προβλήματα» από την κακοκαιρία με τα  «θερινά»  που ενδέχεται να προκύψουν από πυρκαγιές είπε:  
«Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα. Χρειάζεται άμεση αποκατάσταση ώστε να υπάρχει βατότητα για την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων το καλοκαίρι.  Επειδή κατά την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών του χειμώνα η αρωγή της Π.Δ.Ε ήταν σχεδόν μηδενική και επειδή από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας η μόνη βοήθεια που είχαμε ήταν η ανακήρυξη της «έκτακτης ανάγκης», ζητούμε από την Π.Δ.Ε και  από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας  και   την παράταση της έκτακτης ανάγκης αλλά και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου  . Με τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι οι δασικές πυρκαγιές έχουν άμεση σχέση με τις πλημμύρες.»

 Του προλαμβάνειν 

Ως προς τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει ο ίδιος στον τομέα  της πρόληψης ο κ Γεωργακόπουλος τόνισε
« Έχω αποστείλει έγγραφο προς τους προέδρους των χωριών για να προβούν στο κόψιμο των κλαδιών που εμποδίζουν την προσπέλαση την πυροσβεστικών οχημάτων. Ακόμα έχουμε ενημερώσει ότι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων-κήπων που βρίσκονται εντός οικισμών είναι υποχρεωμένοι  να κόψουν και να αποκρίνουν τα ξερά χόρτα. Πριν από  τρεις μέρες στο δήμο ήρθε το ποσό των 85.000 ευρώ από τα οποία θα διαθέσουμε τα 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση της βατότητας σε αποκλεισμένους αγροτικούς δρόμους. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα την προσπέλαση των πυροσβεστικών οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό το επόμενο διάστημα  θα προχωρήσουμε σε συνάντηση με τους προέδρους των χωριών ώστε να δούμε τους τόπους συγκέντρωσης αλλά και τους δρόμους διαφυγής σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς» .
Κατά την συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν την ανάγκη της έγκαιρης επέμβασης στην εκδήλωση του κάθε  συμβάντος καθώς και την προτεραιότητα στην συντήρηση δρόμων  στα δάση που  δεν έχουν καεί. Ως στόχο έθεσαν τον περιορισμό του αριθμού των πυρκαγιών αλλά και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινοτήτων τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος από το Δασαρχείο Πύργου ο δασάρχης  Παναγιώτης Λάτας, από το  Αστυνομικό Τμήμα  Αρχαίας Ολυμπίας  ο διοικητής  Κώστας . Στεφανόπουλος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία  ο υποδιοικητής Πύργου  Ηλίας Μανιάτης , ο επικεφαλής του Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας Ανδρέας  Μπονάτσος και Χρήστος  Γιαννακόπουλος,  από την 117 Π.Μ. ο επι/γος  Ζήκας και από το Λιμενικό Κατακόλου ο κ.  Παπαηλιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: